Dit waren alle hoogte- en laagtepunten van de Golden Globes 2017

Gepubliceerd op 9 Januari 2017 door Isabelle Vander Heyde
Dit waren alle hoogte- en laagtepunten van de Golden Globes 2017

Het awardseizoen is van start gegaan in Hollywood met de Golden Globes, een uitreiking voor de beste prestaties in TV- en filmland de voorbije twaalf maanden. De Globes staan bekend om hun uitzonderlijke fun gehalte, mede dankzij de liters champagne die er vloeien, en dat bracht ook dit jaar een paar opmerkelijke momenten met zich mee. We zetten ze op een rijtje: 

1. Ryan Reynolds werd kussend betrapt met iemand anders dan Blake Lively...

Hommeles ten huize Reynolds-Lively, want Ryan nam het niet al te nauw met echtelijke trouw tijdens de ceremonie. De Deadpool-ster greep net naast het beeldje van Beste Acteur en zocht daarvoor troost in de armen van... Spiderman acteur Andrew Garfield! Terwijl naamgenoot en echte winnaar Ryan Gosling zich een weg naar het podium baande, vielen Reynolds en Garfield plots al kussend in de achtergrond te spotten. "Bedrogen" Blake Lively, gezeten aan Reynolds andere zijde, lag in een deuk -ze is de kuren van haar man duidelijk al langer gewend.

2. Meryl Streep maakte Trump met de grond gelijk en bracht iedereen aan het huilen

De carrière van Hollywood legende Meryl Streep werd met de Lifestyle Achievement Award bekroond en dat bracht een daverende ontvangstspeech met zich mee. De 67-jarige actrice hield een knallend betoog tegen wereldvreemdheid, schizofrenie en bullebakken en maakte de toekomstige president Trump -zonder zijn naam echter te noemen- met de grond gelijk. "Respectloosheid lokt respectloosheid uit, geweld zet aan tot geweld, en wanneer de machtigsten onder ons hun status misbruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal," klonk het. Ze wees op de kracht van de media én van Hollywood sterren om een alternatieve stem te bieden, en vroeg hen zich niet te laten neerhalen door negatieve gebeurtenissen. Met bevende stem citeerde ze ook haar overleden vriendin Carrie Fischer, de actrice die beroemd werd als Star Wars' prinses Leia: "Gebruik je gebroken hart om kunst te maken." Volg hier haar volledige betoog -en let vooral hoe schattig de andere sterren reageren wanneer ze hen en hun geboorteplekken bij naam noemt:

1/

3. SJP sloeg de bal juist en mis tegelijk 

Over prinses Leia gesproken, ze leek even herrezen toen Sarah Jessica Parker haar opwachting op de rode loper maakte. Star Wars fans lazen in haar witte jurk en vlechtenkroon een ode aan het legendarische personage, maar dat ontkende de actrice zelf. Naar eigen zeggen haalde ze de mosterd bij een oude foto van haar moeder. Hoe dan ook, de look maakte heel wat emoties los, niet iedereen bleek even grote fan. Wel bijzonder: de creaties was eigenlijk een bruidsjurk uit de AW17 collectie van bridal queen Vera Wang. Ironisch genoeg was Parker die avond genomineerd voor haar rol in de TV-reeks Divorce én droeg ze op haar eigen trouwdag geen witte, klassieke trouwjurk: de actrice stapte in het zwart naar het altaar!

sarah-jessica-parker-golden-globes-vera-wang-bruidsjurk-trouwjurk-prinses-leia

4. Emma Stone maakte de afgang van de avond... 

... al vormde ze die in typische Emma Stone manier om tot een schattig momentje. De actrice zag haar nieuwste film La La Land heel wat prijzen wegkapen, zo ook dat van Beste Screenplay. Toen ze piepjonge regisseur Damien Chazelle daarvoor wilde feliciteren, bleek ze niet de enige met dat idee. Ook tegenspeler Ryan Gosling en Chazelles vriendin Olivia Hamilton stonden in de rij voor een innige knuffel, waardoor Stone steeds opnieuw tot "luchtkusser" werd gedegradeerd...

via GIPHY

2/

5. Ryan Reynolds spray tan drama 

Lolbroek Ryan Reynolds zal de komende dagen al zijn zelfspot capaciteiten mogen bovenhalen, de man zag er immers verdacht oranje uit tijdens de uitreiking. Naast zijn gebronsde vrouw Blake Lively viel het schoonheidsfoutje nog te verhullen, maar toen hij plaats moest nemen naast de bleke Emma Stone was er geen ontkennen meer aan: Reynolds had zich zowaar aan wat contouren gewaagd en dat liep compleet verkeerd af... Van "who barbecued Ryan Reynolds?!" tot "Reynolds asked for a Trump": Twitter gaat alvast helemaal los over de onfortuinlijke make-up blunder.

golden-globes-ryan-reynolds-zelfbruiner-rode-loper-emma-stone-blooper

6. Fun met naamkaartjes 

Blijkbaar had de man zijn beauty blooper zelf niet meteen door, want tijdens de ceremonie zelf had hij heel wat lol met Amy Schumer en de aanwezige naamkaartjes. Hey, je moet ergens de tijd mee doden...

schermafbeelding-2017-01-09-om-12-12-17

schermafbeelding-2017-01-09-om-12-13-05

3/

7. De voorbereidingen 

Het geheim achter die stralende rode loper teint? Een gezichtsmasker net voor de show! Sterren deelden massaal hun pre Golden Globes routine -behalve Reynolds dus, die had het te druk in de spray tan cabine- en die bestond voor zowat iedereen uit een sheet mask. Rond de ogen, op het hele gezicht of -in Emma Stones geval- een special rond de lippen:

golden-globes-sterren-sheet-mask-jessica-chastain
Jessica Chastain
golden-globes-sterren-sheet-mask-drew-barrymore
Drew Barrymore
golden-globes-sterren-sheet-mask-emma-stone
Emma Stone
golden-globes-sterren-sheet-mask-maisie-williams
Maisie Williams