De 5 van 2014: wat hebben deze labels in petto?

Geüpdatet op 3 April 2019 door Isabelle Vander Heyde
De 5 van 2014: wat hebben deze labels in petto?

vijfVoor enkele modehuizen betekent de jaarwisseling ook een nieuw tijdperk. Nieuwe (gast)ontwerpers of helemaal geen designer: deze labels houden wij de komende maanden extra goed in de gaten:

1/

Nicolas Ghesquière voor Balenciaga

1

Hij vertrok met slaande deuren bij Balenciaga, hopelijk verlopen zijn eerste pasjes bij Louis Vuitton op een minder dramatische wijze. 2014 wordt het jaar van Niholas Ghesquière, die in de voetsporen van Marc Jacobs treedt als creatief directeur van het Franse modehuis. Geen gemakkelijke opdracht, gelukkig is de ontwerper zelf niet van de minste. Benieuwd hoe hij zijn illustere voorganger zal doen vergeten, wij hebben er alvast alle vertrouwen in.

2/

Anthony Vaccarello voor Versus

2
Versace krijgt in 2014 een Belgisch tintje. “Onze” Anthony Vaccarello is de nieuwste gastontwerper van zusterlabel Versus. Hij neemt daarbij de fakkel over van rapster M.I.A., die het huis recent een populariteitboost gaf met een collectie gebaseerd op fake Versace producten. De samenwerking met Vaccarello, bekend om zijn sensuele jurken, gebeurt op grotere schaal dan die met M.I.A.. Voorlopig houden alle kampen de lippen stijf op elkaar, in de loop van het jaar zullen zijn creaties op speciale evenementen worden onthuld. Een naam om te onthouden!

3/

Wie voor Mulberry???

3

En dan is er Mulberry. Het Britse label, normaal gezien één van de grote publiekstrekkers, zal dit jaar geen show organiseren op de Londense modeweek omdat er nog steeds geen creatief directeur werd gevonden. Enkele maanden geleden stapte ontwerpster Emma Hill na zes jaar bij het huis tot ieders verbazing op. Voorlopig loopt de zoektocht naar een waardige opvolger nog, wordt vervolgd…

4/
Alexa Chung voor zichzelf

4
Alle ogen op Alexa Chung. De Britse it-girl krijgt dit jaar eindelijk haar eigen kledinglijn.
Het is een publiek geheim dat de ster al langer met die plannen rondliep, maar nooit echt de kans kreeg die uit te werken. Ze mag dan wel een geweldige stijl hebben, dat wil nog niet zeggen dat ook het ontwerpen haar in het bloed zit. De zoveelste sterrenlijn, of een succesverhaal à la Victoria Beckham? We zijn heel benieuwd!

5/

Marc Jacobs voor Marc Jacobs

5
Ook niet te vergeten: Marc Jacobs zelf. Hij gaf zijn job bij Louis Vuitton op om zich de volle 100% op zijn eigen label te kunnen focussen. De ideeën en creativiteit die hij tot voor kort over verschillende modehuizen moest verdelen, worden dit jaar dus in één enkel label geconcentreerd. Vuurwerk! Benieuwd of we Marc Jacobs volgend jaar tot de grote spelers als Chanel en Prada mogen rekenen.