How to: minimalistische kerstversiering

Geüpdatet op 13 december 2016 door ELLE België
How to: minimalistische kerstversiering

Wintergroen

kerst-kerstmis-decoratie-versiering-1
Lina Ostling

Lina Ostling demonstreert de geniale eenvoud van wintergroen. Hang een gevlochten krans van bladeren aan de muur. Geen lichtjes of verdere versiering nodig: less is more. Ook de cadeautjes kan je met wat winterse plantjes omtoveren tot mooie pakjes. Simpel bruin papier, een ruw touwtje en een seizoensplantje is alles wat je nodig hebt.

1/
Overdimensioneren kan je leren

kerst-kerstmis-decoratie-versiering-2
Foto: Marili Forastieri voor Remodelista

Kies de decoratie die je wil en hou het daarbij. Ga voor één bepaald kerstitem in plaats van een resem kerstdecoratie aan te slepen. Als je met de schaal speelt, kan een simpele krans van dennentakken een even indrukwekkende resultaat opleveren als een overdadig versierde boom. Tricia Foley toont op Remodelista hoe je Kerst met een schone lei begint.

2/
Monochrome magie

kerst-kerstmis-decoratie-versiering-5
Foto: Marili Forastieri voor Remodelista

Ga keihard voor één kleur, het dramatisch effect volgt automatisch. Een excellente regel om te volgen wanneer je kerstcadeautjes inpakt, bewijst Tricia Foley met haar witte en zwarte pakjes op Remodelista.

3/
DIY

kerst-kerstmis-decoratie-versiering-
One Kin Design

Deze simpele fleskandelaars bewijzen dat kerstversiering niet veel tijd, geld en inspanning hoeft te kosten. Om deze leuke items te maken, heb je geen grote collectie tools nodig: wat glas, groen en veel witte kaarsen volstaan om sfeer te creëren.

4/
Bedek het met een schapenvel

kerst-kerstmis-decoratie-versiering-6
Anne Marie Photography voor 100 layer cake

Een massa gasten, maar niet genoeg matchende stoelen of zetels? De oplossing van 100 layer cake transformeert je hele decor. Gooi een schapenvel over je collectie stoelen en je krijgt een heerlijk wollig geheel. Ook altijd leuk: een zacht tapijt om op de grond of rond de kerstboom te leggen en je er met je geliefde op neer te vlijen.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)