Getest: yoga rakette in de bergen

Geüpdatet op 5 December 2016 door Elise
Getest: yoga rakette in de bergen

Fonkelnieuwe activiteit in de Val Thorens: yoga trekking in de bergen. Al denk je bij een skivakantie niet meteen aan yoga, dit moet je gewoon eens uitproberen.

Brigitte en Anita, twee enthousiaste alpinisten, die respectievelijk het "hiking"-gedeelte en de yoga op zich nemen wachten ons op aan het hotel, om, jawel, 8 uur in de vroege ochtend.

Raketten aan en de bergen op. Na ettelijke hellingen snakken we al naar adem. Een ideaal moment voor Anita om een eerste Yoga stop te maken. Na enkele basishoudingen om ons lichaam op te warmen (alsof het nog niet hot genoeg was), zijn we klaar voor het vervolg van onze bergwandeling. We houden voor de tweede keer halt om de zonnegroet onder de knie te krijgen (niet eenvoudig in de diepsneeuw!) en een derde stop om onze ademhalingstechnieken - prayanama op z'n Sanskriet - op punt te krijgen (mmmm, lekker inhaleren die berglucht). 

Mediteren in de bergen, het heeft zijn charme. 

Ons verdict? Yoga rakette is een prima afwisseling tussen het zwoegen op de raketten en de rust van de yogahoudingen. 

Namasté and do this everyday! 

Want eerlijk, als er al iets ontspannender is dan een zonnegroet, is het de dag opstarten op een zonovergoten piste in de pure natuur tussen de impressionante gebergten. 

Meer info:

www.escale-zen.fr
www.raquettenature.com

€33 euro (materiaal inbegrepen)

Met dank aan: Voyages-sncf.comhttp://be.voyages-sncf.com/nl/