Prins William brengt officiële verklaring uit over Meghan Markle

Gepubliceerd op 29 November 2016 door Isabelle Vander Heyde
Prins William brengt officiële verklaring uit over Meghan Markle

Na Kate Middleton, prins Harry en Meghan Markle zelf doet nu ook de toekomstige Britse koning zijn zegje over de veelbesproken relatie. 

(Wie Meghan Markle is? Voor wie de afgelopen maand onder een steen heeft geleefd: dit moet je allemaal weten over de nieuwe liefde van prins Harry!)

Sinds de relatie van prins Harry met de Amerikaanse Suits actrice Meghan Markle begin november aan het licht kwam, bevindt het Britse koningshuis zich  eens te meer in het midden van een mediastorm. In het algemeen keurt iedereen de nieuwbakken Mrs. Harry goed, maar roddels, achterklap en nijd zijn nooit veraf. De roodharige royal schreef zelfs een open brief aan de media, waarin hij vroeg zijn nieuwbakken geliefde met rust te laten. Ook Meghan zelf en Kate Middleton lieten hun stem horen, de ene al wat cryptischer dan de ander. Vandaag neemt prins William het woord, niet om Meghan te verdedigen, wel om de beweringen dat hij stikjaloers zou zijn tegen te spreken. Het zit immers zo: met zijn eerdere publieke statement, nota bene via Twitter, heeft Harry eigenlijk alle regels van het protocol aan zijn laars gelapt. Kwatongen beweren dat hij dat in de rug van zijn oudere broer deed. Troonopvolger William zou de relatie -en alle extra aandacht voor Harry- immers in de kiem willen smoren. Niets van aan, zo liet Kensington Palace weten in een verklaring aan US Magazine: "de hertog en hertogin van Cambridge kennen de problematiek rond de privacy van hun familieleden en hebben alleen maar begrip voor Harry's poging om zijn naasten te beschermen. Een actie als die van Harry zou nooit plaatsvinden zonder de goedkeuring van zijn broer." Dat is dan ook weer uitgeklaard, kunnen we nu eindelijk beginnen dagdromen over de volgende royal wedding?