Zien: Amber Heard voert campagne tegen huiselijk geweld

Geüpdatet op 19 Februari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Zien: Amber Heard voert campagne tegen huiselijk geweldTORONTO, ON - SEPTEMBER 14: Actors Amber Heard (L) and Johnny Depp attend the "Black Mass" premiere during the 2015 Toronto International Film Festival at The Elgin on September 14, 2015 in Toronto, Canada. (Photo by Jason Merritt/Getty Images)

De scheiding van Johnny Depp en Amber Heard krijgt alsnog een staartje! Met een bevend stemmetje, maar heel veel vastberadenheid... 

Even samenvatten: de twee gingen eerder dit jaar uit elkaar nadat zij hem van mishandeling beschuldigde, wat uiteraard voor een gigantische mediastorm zorgde. Een storm die al snel werd stilgelegd, nadat beiden achter gesloten deuren tot een minnelijke schikking kwamen. Uiteraard kwamen de voorwaarden van die laatste uit: Johnny zou Amber 7 miljoen betalen om een proces te vermijden. Sindsdien hulde de actrice zich in stilzwijgen, een stilte die ze verbreekt naar aanleiding van de internationale dag tegen huiselijk geweld op 25 november. In een video van het vrouwenplatform GirlGaze getuigt ze over de hel die ze doorstond.

Over de reden waarom ze het misbruik zo lang stil hield: “je bent beschaamd, het is vernederend om plots ‘een slachtoffer’ te zijn. (…) Het overkomt zoveel vrouwen. Wanneer het thuis plaatsvindt, met iemand van wie je houdt, is het niet zo gemakkelijk om er een naam op te plakken. Als een vreemde je zoiets zou aandoen, zou het veel simpeler zijn: dan sla je meteen alarm. Ik ben een vrouw die dit op een publieke manier heeft meegemaakt, ik heb de kans om lotgenoten te waarschuwen en vertellen dat het niet zo hoeft te gaan. Je staat hier niet alleen in, we kunnen verandering brengen!”

(Pssst: de 7 miljoen die ze van Johnny ontving, schonk Heard trouwens aan organisaties die huiselijk geweld een halt willen toeroepen.)

https://youtu.be/srru_fLNWXo