Nick Cave & Iggy Pop: 2 keer muziek in de bioscoop

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Claire
Nick Cave & Iggy Pop: 2 keer muziek in de bioscoopNick Cave in 'One more time with feeling'

Dinner, a movie and some great music, dàt klinkt als een date om u tegen te zeggen. Toevallig staan er twee fantastische muzikale films op de agenda: een integere kijk in het hoofd en hart van Nick Cave en een zwart-wit sprookje met Iggy Pop in de hoofdrol, als de gevallen engel die de wereld weer punky maakt. 

One more time with feeling

Nick Cave bracht samen met zijn Bad Seeds in september een nieuwe plaat uit, het pijnlijk mooie ‘Skeleton Tree’. Een jaar nadat zijn zoon Arthur een dodelijke val maakte van een klif in Brighton, klinkt het gemis van Cave rauw en hartverscheurend, terwijl dit tegelijk zijn meest harmonieuze en melodieuze plaat ooit is. Omdat hij wel een woordje uitleg wou geven, maar geen journalisten te woord wilde staan om het niet over Arthur te moeten hebben, vroeg hij zijn vriend Andrew Dominik (xxx) om een film te maken over 'Skeleton Tree'. Met opnames in de studio, in de wagen en - uiteindelijk - ook bij Cave thuis. Vrouw Susie komt aan het woord, en Arthurs tweelingbroer Earl, en tegen Caves wens in werd het een prachtige zwart-wit prent die tòch vooral over Arthur Cave gaat. Na een eerste succesvolle vertoning in september, krijg je op 1 december een nieuwe kans om hem te zien bij Kinepolis. Wondermooi. Mis hem niet.

Koop je tickets hier.

1/

Götterdämmerung

Nee, niet het stuk van Wagner, wel het ‘rock-’n-roll sprookje’ van de Belgisch-Zweedse fotograaf Bjorn Tagemose, dat zich afspeelt in een tijd dat de aarde maar een brave boel was, tot punk engel Vicious The Devil’s guitar vanuit de hemel laat neerdalen en zo het leven op aarde heel wat levendiger maakt. Deze zwart-wit prent wordt ‘The loudest silent movie on earth’ genoemd, en krijgt (stevige) begeleiding van een live rockband. Iggy Pop speelt mee, net als Henry Rollins, Lemmy, Mark Lanegan, Grace Jones … eigenlijk zowat iedereen die iets betekent in de wereld van rockmuziek. Op donderdag 9 februari kan je deze muzikale film beleven in de AB.

Tickets koop je hier.