10 dingen die we geleerd hebben van GIRLS

Geüpdatet op 28 November 2016 door ELLE België
10 dingen die we geleerd hebben van GIRLS

We zijn al toe aan het laatste seizoen van Girls, de geniale serie van Lena Dunham. Dankzij de rauwe thema's hebben we een eerlijk beeld van onze generatie gekregen. Heerlijk opluchtend om te zien hoe we niet de enigen zijn die zich soms verloren voelen of er vreemde gewoonten op na houden. Tijd om even terug te blikken op alles wat we van Hannah Horvath geleerd hebben.

1/

#1 Prioriteiten

serie-girls-quotes-5

Richting geven aan je leven en op zoek gaan naar jezelf: één van dé prioriteiten van een jonge twintiger... 

2/

#2 FOMO

serie-girls-quotes-7

Iedereen heeft last van FOMO. Onuitstaanbaar.

3/

#3 Het is ok (om aandacht te willen)

serie-girls-quotes-9Wanneer je ex een bommetje dropt (dat hoeft niet zo groot te zijn als 'ik ben homoseksueel') en je enkel 'Don't, I'm fine.' kan uitbrengen. Hoewel je begrijpend knikt en zegt mee te leven met wat hij meemaakt, ontplof je vanbinnen van woede, verdriet, verwarring en vooral zelfmedelijden. 

4/

#4 Het kan erger

serie-girls-quotes-8Twintigers maken zich voortdurend zorgen over de richting van hun leven. Als hun bezorgde ouders er dan nog een schepje bovenop doen, barst de ketel: hé, het had véél erger kunnen zijn! 

5/

#5 Zelf je haar knippen

serie-girls-quotes-2We hebben het allemaal al eens geprobeerd en allemaal dezelfde les geleerd: knip je haar niet zelf. Punt. 

6/

# 6 Je bent je eigen grootste criticus

serie-girls-quotes-10We blijven maar piekeren over andermans mening over ons, maar zijn eigenlijk onze wreedste criticaster... 

7/

#7 Beter single dan in een slechte relatie

serie-girls-quotes-4Hoe hard je ook verlangt naar een relatie, als je in die relatie niet correct behandeld wordt, moet je de dappere beslissing nemen om er onmiddellijk uit te stappen. 

8/

#8 Jezelf moed inpraten

serie-girls-quote-1Hoe onzeker we ook zijn over onszelf, we zijn er stiekem ook van overtuigd dat we een heel stuk intelligenter zijn dan het grootste deel van de populatie.

9/

#9 We zijn allemaal bang

serie-girls-quotesJe bent niet alleen.

10/

#10 We zijn ok

serie-girls-quotes-6Geen zorgen, het komt wel goed.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)