Musthave of the day : geluk in een flesje

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Musthave of the day : geluk in een flesje

Een glimlach met een elegant roze strikje rond, dàt zouden wij graag onder de kerstboom vinden. Gelukkig hoef je daar niet al te hard naar te zoeken: met Lancôme La vie est belle krijg je een heerlijk parfum verpakt in een kristallen glimlach.

Dat het leven mooi is, durven we af en toe wel eens te vergeten. Gelukkig heeft Lancôme een portie vreugde in een flacon gestopt, en het de toepasselijke naam 'La vie est belle' gegeven. Want niet alleen roept de bloemige, fruitige geur een knus en vrolijk gevoel op met haar combinatie van weelderige iris, vanille en praliné. In het flesje werd letterlijk een lach geblazen door de glaskunstenaar, die de roze vloeistof laat rusten op een vrolijk boogje. Wist je trouwens dat het idee voor dit flacon al ontstond in 1949, toen George Delhomme, artistiek directeur bij Lancôme, het idee kreeg om een kristallen glimlach in een flacon te graveren? Wat toen technisch niet mogelijk bleek, kon in 2012 gelukkig wel, en dit flesje bleek de perfecte match voor een parfum dat hulde brengt aan geluk.

Voor wie de originele eau de parfum te opulent vindt, is er nu de eau de toilette florale, een luchtigere versie van de irisgeur waarbij osmanthus, ook wel bekend als ‘de bloem van de wijsheid’, aangevuld wordt met knisperend frisse vioolblaadjes en rozenextract. Als je de originele eau de parfum zou vergelijken met een spontane schaterlach, is deze nieuwe florale eau de toilette meer een ingetogen glimlach. Dat Julia Roberts het boegbeeld is van dit parfum, is niet toevallig: ken jij iemand met een mooiere glimlach? Richard Gere en Hugh Grant alvast niet.

lancôme2

Gedaan met zoeken, dus, naar het perfecte geschenk voor jouw bff: een parfum is natuurlijk altijd een goed idee, maar hoe vaak krijg je een portie vreugde cadeau? Als het goed genoeg is voor Julia, is het vast goed genoeg voor haar. Of voor jezelf, natuurlijk. Zo vergeet je vast nooit meer hoe mooi het leven kan zijn!

Lancôme la vie est belle eau de parfum, 60€ voor 30 ml, 85€ voor 50 ml en 110€ voor 75ml. La vie est belle eau de toilette florale, 75€ voor 50 ml en 107€ voor 100 ml.