Kanye West geboeid afgevoerd naar het ziekenhuis

Geüpdatet op 19 Februari 2019 door Laure Vandendaele
Kanye West geboeid afgevoerd naar het ziekenhuisKanye West American rapper, songwriter, record producer, film director, entrepreneur, and fashion designer, Kanye West attends the Cannes Lions 2014, 61st International Advertising Festival in Cannes, southern France, Tuesday, June 17, 2014. The Cannes Lions International Advertising Festival is a world's meeting place for professionals in the communications industry.(AP Photo/Lionel Cironneau)

Is Kanye West het noorden kwijt? De wereldberoemde rapper is opgenomen in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles nadat hij 'vreemd gedrag' vertoonde. Ook zijn relatie met Kim Kardashian komt onder druk te staan.

Opnieuw opschudding ten huize West-Kardashian. Een maand nadat Kim Kardashian het slachtoffer werd van een gewelddadige overval in Parijs, lijkt man Kanye West het noorden kwijt. De rapper vertoont al een tijdje vreemd gedrag en zag zich genoodzaakt alle geplande concerten van zijn Saint Pablo Tour te annuleren. Een te hoge werkdruk - in oktober kondigde Live Nation 21 extra concerten aan -, extreem slaaptekort en uitputting zouden aan de oorzaak van Kanye's breakdown liggen.

Nadat de 39-jarige artiest vreemd gedrag vertoonde in het huis van zijn personal trainer werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij in de psychiatrische afdeling behandeld wordt. Nadat ze het nieuws vernam vloog Kim Kardashian meteen naar haar echtgenoot in Los Angeles. De 36-jarige reality ster was in New York voor het Angel Ball, een liefdadigheidsevent waar haar overleden vader Robert Kardashian in de bloemetjes gezet zou worden. Kim maakte zich al een tijdje zorgen om haar man die 'niet meer helemaal zichzelf was'. Schoonmoeder Kris Jenner liet weten dat de mentale gezondheidsproblemen van Kanye te wijten zijn aan 'complete uitputting'.

LEES OOK: Kanye West haalt hard uit naar Beyoncé

Niemand die nog vreemd opkijkt van de intussen bekende 'Kanye rants'. Het is immers niet ongebruikelijk dat de artiest van televisie- of stadiumoptredens gebruikt maakt om zijn uitgesproken meningen met de wereld te delen. Toch lijkt er nu meer aan de hand. Eerder deze week verliet Kanye het podium na amper 30 minuten, speelde hij twee keer hetzelfde nummer en haalde hij tijdens een minutenlange speech zwaar uit naar Jay-Z, Beyoncé, Amerikaanse radiozenders, Facebook en Hilary Clinton. De avond voor zijn opname uitte Kanye nog openlijk zijn sympathie voor de gekozen president Donald Trump, een statement dat de rapper overigens niet in dank werd afgenomen.

Collega rapper Snoop Dogg denkt er intussen het zijne van. Via sociale media deelde Snoop een paar filmpjes waarin hij de uitbarstingen van Kanye becommentarieert. Zijn conclusie is duidelijk: 'deze n***a is gek. Dit is zelfs gekker dan de shit die zich in mijn hoofd afspeelt.'

#prayforkanye