Er komt een film over Barack Obama aan

Geüpdatet op 17 Januari 2019 door ELLE België
Er komt een film over Barack Obama aan

'Member Obama?' Uiteraard, hij is nog steeds de president van de Verenigde Staten en daar gaan we tot de laatste seconde van genieten. Nog enkele weken bekleedt hij de functie van 'First Civil Servant' in Amerika, en toch worden we nu al nostalgisch van deze historische president.

Op de vraag 'Als je met eender wie op deze wereld mocht dineren, wie zou je dan kiezen?' antwoord ik steevast 'Barack Obama'. Wie smelt er niet voor de man en zijn sympathieke glimlach? Volgens mij heeft hij bovendien een uitstekend gevoel voor humor en een kaskraker van een levensverhaal te vertellen.

Voor dat levensverhaal kan je binnenkort gewoon bij Netflix terecht. Barry, een film van Vikram Gandhi volgt de levensloop van de jonge Barack (vertolkt door Devon Terrell) vanaf zijn studies aan Columbia University en brengt thema's als origine en identiteit in beeld. “Er heerst een gevoel van, dit is in de eerste plaats een degelijke mens, als in een goed persoon ... alvorens een groot man te zijn. Ik denk dat dit iets is wat we allemaal gaan missen. Ik had me gewoon nooit kunnen voorstelen dat we hem zo hard gingen missen, omdat ik me nooit had kunnen voorstellen dat een man, genaamd Trump, ooit tot president kon verkozen worden." -Vikram Gandhi-

De film verschijnt vanaf 16 december op Netflix, heb je ondertussen zin om te verzwelgen in de romance van 'den Barry' en Michelle dan kan je de film 'Southside with you' alvast bekijken.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)