Hier kan je Snapchat Spectacles scoren

Geüpdatet op 28 November 2016 door ELLE België
Hier kan je Snapchat Spectacles scoren

Snapchat Spectacles. Wie zijn ze, wat doen ze en vooral … waar kan je ze vinden?

De Snaphchat brillen zien er als een kitschy filter exemplaar uit, maar ze ze zijn zoveel meer dan een grappige accessoire. Ze zijn voorzien van een camera met een 115 graden lens (wat overeenkomt met het menselijke gezichtsveld). Zo kunnen je volgers via 10 seconden filmpjes, letterlijk naar de wereld kijken door jouw ogen.

winkelen-snapchat-spectacles-bril-2

Een droom dus om je achterban nog meer te laten meeleven in jouw wereld. Ook als je geen fan bent van sociale media, biedt dit accessoire een onweerstaanbare optie: een visueel geheugen van topmomenten.

winkelen-snapchat-spectacles-bril-1

Nu komt het lastige deel … Een Spectacle bemachtigen. Tot voor kort kon je de brillen kopen via "Snapbots", schattige automaten die op verschillende locaties over de VS opdoken en waar je voor 130 dollar een bril met oplader kon uitdraaien. De Bots verschenen en verdwenen en het was een hele heksenjacht om er één te lokaliseren en op tijd te bereiken. Geen wonder dat er brillen op Ebay verkocht werden voor 4.500 dollar. Nu opent Snapchat een Spectacles Store in New York, een volledig witte ruimte met één Snapbot, waar je tot oudjaar een bril kan scoren. Tijd voor een tripje?

(stagiaire: Isabelle Leempoels)