Kerstmis bij Sofitel Brussels Le Louise

Geüpdatet op 22 November 2016 door ELLE België
Kerstmis bij Sofitel Brussels Le Louise

Deze winter komen de bergen naar ons vlakke landje, meer bepaald naar Sofitel Brussels Le Louise. In de lobby en de Crystal Lounge waan je je in een idyllisch skioord met de kleurrijke illustraties van Charlie Adam.

De papieren decoraties maken de boudoirsfeer nog levendiger en doen denken aan de winterappartementen van Prinses Louisa, de pittige dochter van Koning Leopold die er graag urenlang over haar boeken gebogen zat.

sbll-vip-corner-fabrice-rambert-1

We wagen ons zelfs op het buitenterras om de geheime tuin van deze mysterieuze prinses te verkennen. Het terras is voor de gelegenheid gedeeltelijk verwarmd. Onder een plaid van huis Delorme, met een beker warme wijn (of warme chocolademelk), geniet je er van de sterrenhemel. Een twintigtal dennenbomen uit de Ardennen roepen er de sfeer op van de besneeuwde wouden van Les Trois Vallées in de Savoie, waar de prinses zo graag vertoefde.

sbll-friends-family-sunday-brunch-ea-0072-sofitel

Wie Kerstmis zegt, denkt ook aan lekker eten. Op de kaart van de Crystal Lounge prijkt nu een favoriet recept van Julien Machet. Hij is de sterrenchef van restaurant Le Farçon, gelegen op de besneeuwde hellingen van het skistation La Tania (Savoie). Of wat dacht je van zo’n mooie kerstbal van Noël Galler vol heerlijke chocolade snoepjes? …