American Music Awards: dit was de top en de flop

Geüpdatet op 19 Februari 2019 door Isabelle Vander Heyde
American Music Awards: dit was de top en de flop

Hollywood heeft er een muziekfeestje van jewelste op zitten: nachtegaaltjes, rappers, DJ's en producers stroomden zondagavond en masse tout voor de jaarlijkse American Music Awards. Een avond vol mooie en pijnlijk slechte momenten. De beste voor je op een rijtje:  

  1. Selena's triomfantelijke comeback

Het is een zwaar jaar geweest voor Selena Gomez, die tegelijk met de auto-imuunziekte lupus, een mentala breakdown, de dood van een goede vriendin en heel wat roddels over haar vermeende alcoholverslaving moest omgaan. Een venijnige cocktail, die haar uiteindelijk een afkickkliniek in kegelde, maar die ze bij deze volledig verteerd heeft. De ster won de prijs van Favoriete Vrouwelijke Popartiest en vierde dat met een bijzonder emotionele speech.

2. Lady Gaga's tranen

Ook voor Lady Gaga was het een beladen avond. De zangeres reageerde zichtbaar aangedaan op Selena's ontboezemingen...

... en stak de starlet achter de schermen nog eens een extra hart onder de riem.

Lady Gaga Selena Gomez speech rehab emotioneel AMA's

1/

3. Lady Gaga brengt de zaal aan het huilen

Zelf zorgde de ster ook voor een ontroerend momentje met haar ballad Million Reasons. Gaga liet voor één keer haar over the top kostuums en decors voor wat ze waren, en verscheen blootsvoets met enkel haar gitaar. Een momentje kippenvel dat nog eens de waanzinnige zangcapaciteiten illustreert. 

2/

4. Zayn Maliks sneer naar One Direction

Weinig loyauteit bij Zayn Malik, die het nog steeds niet kan laten zijn voormalige band One Direction te dissen. De ster won het beeldje van Artiest van het Jaar en wees er luid en duidelijk op dat alleen zìjn naam daarop pronkte. Sorrynotsosorryharryliamlouisenniall...

5. Zayn Malik schattige supporter backstage

Hij mag zich dan wel als een kwam gedragen tegenover zijn voormalige collega's, met vriendin Gigi Hadid botert het wel nog goed. Zij sprong haar geliefde om de hals toen hij als winnaar uit de bus kwam en dat leverde dit zoete beeld op: 

3/

6. Gigi's awkward silence(s)

Over Gigi gesproken: zij kreeg als gastvrouw van de show extra veel aandacht, maar wist niet altijd hoe ze daarmee om moet gaan. Het topmodel weet als geen ander hoe ze moet poseren, presenteren is dan weer een andere zaak. Haar grapjes en hakkelige teksten kregen het publiek niet warm en met deze Melania Trump imitatie bracht ze de kers op de awkward taart. Oorverdovende stilte, meer kreeg ze niet los...

https://www.youtube.com/watch?v=VTY5tScjoKQ

7. Drake doet een Taylor Swift

Gelukkig was Drake er om toch het publiek aan het lachen te brengen. In navolging van Taylor Swifts hilarische loopband fail, deelt hij zijn workout routine in het kader van een campagne voor Apple Music en die is op z'n minst gezegd opmerkelijk te noemen. We love you Drake, wat bezielt Rihanna toch?!

4/

7. Ariana Grande en Nicki Minaj. En veel te veel extra's.

schermafbeelding-2016-11-21-om-11-47-54

Ook Ariana Grande en Nicki Minaj zorgden voor een tenenkrommend spektakel met Side To Side. Teveel dansers, teveel Nicki die zichzelf in het kruis grijpt en teveel schools decor om Ariana's mooie stem tot zijn recht te laten komen.

https://youtu.be/_s2NOJkpFgw