Kanye West haalt hard uit naar Beyoncé

Gepubliceerd op 21 November 2016 door Isabelle Vander Heyde
Kanye West haalt hard uit naar Beyoncé

Imma let you finish, but... 

Het is tegenwoordig een vaste waarde in Kanye Wests concerten: naast een resem hits wordt het publiek er ook op een boze preek van de wereldster getrakteerd. Die gaat nu eens over politiek, dan weer over zichzelf (Kanye's favoriete onderwerp overigens) en heel af en toe eens over Kim Kardashian (de ster kondigde twee keer live op het podium haar zwangerschappen aan). Sinds enkele weken heeft hij echter een nieuwe specialiteit: zijn ongenoegen over Amerika's machtigste showbizzkoppel, JayZ en Beyoncé. De drie golden lange tijd als beste vrienden en hebben heel wat succesvolle samenwerkingen op hun palmares staan, maar de liefde lijkt meer dan bekoeld. In een eerdere rant verweet Kanye het beroemde duo al dat ze hem links lieten liggen en te weinig empathie toonden nadat zijn vrouw Kim in Parijs werd overvallen. Hij verklaarde ook waarom Blue Ivy en North West niet samen mogen spelen.

Het voorbije weekend legde Kanye zijn eigen concert na drie minuten stil, om een kwartier (!) lang zijn gal over Bé en Jay uit te spuwen. Deze keer pakte hij vooral de "achterbakse" praktijken van Beyoncé aan:

“Ik neem grote risico’s door zo eerlijk met jullie te zijn, zowel wat mijn leven als mijn carrière als mijn publieke imago betreft. Beyoncé, ik was gekwetst toen je dreigde niet te zullen optreden op de Video Music Awards als jij niét de prijs van beste video zou binnenhalen, als Drake en ik het onderspit niet zouden delven! … Pas op, ik wil Beyoncé niet afbreken, ze is super. Net zoals Taylor Swift super is. We zijn allemaal fantastische mensen, we zijn allemaal gelijk, maar sommigen spelen vuile spelletjes en verloochenen zichzelf, enkel en alleen om te winnen. Fuck winnen!” Vervolgens wendde de rapper zich tot voormalige boezemvriend JayZ, die hem blijkbaar hardnekkig weigert te contacteren: “JayZ, ik weet dat je killers hebt, stuur ze alsjeblieft niet achter me aan, maar bèl me. Praat met me als een man.”

Eens hij uitgesproken was, bleek Kanye ook zodanig slecht gezind dat hij doodleuk het concert eindigde. Na drie nummers. En een héle lange rant. O jee…