Dit zijn de 5 meest voorkomende make-upfouten

Gepubliceerd op 15 november 2016 door Laure Vandendaele
Dit zijn de 5 meest voorkomende make-upfouten

Volgens beauty-applicatie Metix zijn dit de vijf meest voorkomende beautyfouten die vrouwen maken.

Wist jij dat?

1. Make-up een vervaldatum heeft?

Alle cosmetische producten, of het nu om make-up of huidverzorgingsproducten gaat, hebben een beperkte levensduur. Na een bepaalde tijd kunnen hun formules instabiel worden en de huid gaan irriteren. Ook hygiëne is een belangrijke factor. Vaak gebruikte producten komen vaak in contact met bacteriën, waardoor de kans op irritaties alweer verhoogt.
Mascara’s moeten na zes maanden de deur uit. Lippenpotloden kan je dan weer tot vijf jaar gebruiken, maar in die tijd hebben wij al 10 lippenpotloden in ‘Pillow Talk’ van Charlotte Tilbury versleten. Lippenstiften, oogschaduw, gloss, foundations en concealers mag je maximum twee jaar bijhouden.
Hou altijd rekening met het houdbaarheidslogo op de verpakking

LEES OOK: 5 tekenen dat je make-up aan vervanging toe is

1/

2. Een concealer niet voldoende is om donkere kringen te verbergen?

Wil je donkere kringen onder je ogen wegwerken? Gebruik dan eerst een primer. Dit eerste laagje zorgt ervoor dat de concealer mooi over de huid glijdt (zeker als er fijne rimpeltjes zichtbaar zijn) en langer op zijn plaats blijft zitten zonder in lijntjes te trekken. Gebruik vervolgens een kleurcorrigerende concealer (dus eentje met een oranje ondertoon) om de donkere kringen te neutraliseren. Let er verder op dat je concealer steeds een tintje lichten dan je foundation is en zorg dat het product mooi met de huid versmelt voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

LEES OOK: zo voorkom je dit beautyprobleem

2/

3. Je waterproof mascara beter niet iedere dag gebruikt?

Een waterproof mascara maakt de wimpers mooi zwart en zorgt de hele dag lang voor mooi gekrulde wimpers zonder er ’s avonds als een –weliswaar schattige – panda uit te zien maar het product heeft ook zijn nadelen. Zo zorgt de dikkere textuur vaak voor klontertjes is het risico op infecties groter. Omdat het moeilijker is om waterproof mascara te verwijderen, bestaat de kans dat je door het harde wrijven meer wimpers verliest. Het ingrediënt in je make-upremover dat ervoor zorgt dat de mascara week wordt, maakt de wimpers hard en broos tijdens het reinigen. Moet je regelmatig waterproof mascara verwijderen dan is dat dus niet optimaal voor de gezondheid van je wimpers.

LEES OOK: getest - waterproof oogpotloden

3/

4. Je lippenstift niet rechtstreeks op je lippen moet aanbrengen?

Beter is om je lippen eerst te omranden en in te kleuren met een lippenpotlood. Zo blijft je lippenstift langer zitten en het product niet in de fijne lijntjes rondom de mond kruipen.

LEES OOK: de 10 beautygeboden van ELLE.be

4/

5. Je zuinig moet zijn met valse wimperlijm?

Je hebt echt een minimum aan wimperlijm nodig om je valse wimpers tegen de wortels van je eigen wimpers te kleven. Wacht 30 seconden en je zal zien dat de wimpers perfect blijven kleven eens de lijm gedroogd is. Teveel aan lijm kan je natuurlijke wimpers beschadigen en de huid van je bewegend ooglid irriteren. Less is more!

LEES OOK: zo breng je valse wimpers het beste aan