Alarm: Kendall Jenner houdt ermee op

Geüpdatet op 18 Februari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Alarm: Kendall Jenner houdt ermee op

De Kardashians vallen bij bosjes neer tegenwoordig: in navolging van Kim trekt ook Kendall de stekker uit haar publieke leven. 

Onaangename verrassing voor fans van de 21-jarige wereldster het voorbije weekend: het beruchte Instagram account van Kendall, goed voor meer dan 68 miljoen volgers, bleek niet meer te bestaan. Zomaar. Zonder waarschuwing. Of toch: een tijdje geleden maakte ze in een interview met Allure Magazine gewag van haar mediamoeheid. Vooral de constante online aanwezigheid die van haar vereist wordt, leek haar teveel te worden: "Ik heb enkele goede vrienden en zelfs familieleden die niet meer kunnen functioneren zonder hun telefoon. Ze zijn er volledig afhankelijk van geworden en dat stoort me. Daarom verwijder ik Instagram, Twitter of Snapchat soms van mijn smartphone voor enkele dagen en dat doet deugd." Stiekem doet de ster dus wel vaker aan digital detox, maar nooit eerder was dat zo drastisch dat ze haar volledige pagina uitwiste. Waarom ze nu toch de stap zette? Geen idee, maar Kardashian fans rouwen na de social media stop van Kim nu ook om het plotse verlies van Kendall -de vrouw die in 2015 goed was voor de meest gelikede foto van het jaar:

Kendall is lang niet de enige beroemdheid die aan social media probeert te ontsnappen. Naast haar zus Kim gaven ook Justin Bieber en Rihanna er eerder de brui aan. De eerste omdat hij de kritiek op zijn liefdesleven beu was, de laatste eigenlijk niet uit vrije wil: zij werd doodleuk van Instagram gekegeld omdat haar foto's té pikant voor het platform werden geacht. Hetzelfde overkwam naaktmodel Marisa Papen in eigen land.