Geniaal: chocolade tegen menstruatiekrampen

Geüpdatet op 17 Oktober 2017 door Elise
Geniaal: chocolade tegen menstruatiekrampen

Vrouwen wereldwijd, we hebben iets te vieren! Een geniale wetenschapper heeft een nieuw soort chocolade uitgevonden die menstruatiekrampen zou verzachten of zelfs voorkomen.

De uitvinding is overgewaaid vanuit Zwitserland, waar het snoepje de naam "Frauenmond" - vrij vertaald: vrouwenmaan - kreeg. Het bedrijf achter de chocolade heeft dan weer de toepasselijke naam "Chocolate with Love". Maar hoe werkt Frauenmond precies bij het verlichten van die specifieke krampen?

De ingrediëntenlijst bevat maar liefst 17 verschillende soorten kruiden die samenwerken om pijn te verzachten. De chocolade is werkzaam door de combinatie van de chemicaliën serotonine en theobromine met dat pijnbestrijdende kruidenmengsel.

Let wel: de reep kan uiteraard niet gelijkgesteld worden aan een medicijn, maar het is wel een stap in de goede richting (én gaat vlotter binnen dan een strip Perdofemina...).De woordvoerder van het bedrijf zet kracht bij: "Wij willen de menstruatiedagen van vrouwen draagbaarder maken". De chocolade - die 60 procent cacao bevat - komt zelfs in een aantrekkelijke verpakking. Van pijnverzachting gesproken!

swiss-chocolate-with-love

Money

Vooraleer we de inhoud van onze snoeplade massaal gaan vullen door Frauenmond is er nog één minuscuul knelpunt: het prijskaartje. De financiering van de chocolade verloopt via crowdfunding en met die buit wil het bedrijf volgend jaar de Aziatische (lees: niet de Europese) markt te veroveren. Momenteel tel je zo'n 13 dollar neer voor één reep... En daar krijg je vast ook krampen van.

large-2