ZIEN: deze nagellak spoort drugs op

Gepubliceerd op 28 Oktober 2016 door ELLE België
ZIEN: deze nagellak spoort drugs op

Waarschijnlijk heb je al vaker gedacht dat je make-up je leven gered heeft, maar wacht tot je leest wat deze nagellak voor je doet.

De nagellak die ontwikkeld en getest wordt door de onderzoekers van de North Carolina State University, zou "date rape drugs" kunnen opsporen. Hoe? Door simpelweg je gelakte vingernagel in je drankje te steken, te roeren en af te wachten of die van kleur verandert. Klinkt een beetje als een scène uit een film noir. In ieder geval zou je je vingers voor minder aan een verse manicure onderwerpen wanneer je uitgaat. Helaas zitten de 'Undercover Colors' voorlopig nog volop in prototype fase, nog even geduld. Al is het best wel te betreuren dat je met je vinger in je glas moet roeren omdat er mensen bestaan die daar iets aan willen toevoegen ...

Daarnaast zijn er nog enkele belangrijke kanttekeningen. Zo is deze detectie methode afgestemd op Rohypnol, maar er bestaan meer dan 100 verschillende soorten benzodiazepinen met gelijkaardige effecten. Vergeet ook de drug die je vrijwillig maar al te graag consumeert niet, alcohol. Het blijft dus belangrijk om zelf waakzaam te zijn wat je glas betreft en het aantal dat je drinkt.