SHOPPING: Stokjesmascara

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
SHOPPING: Stokjesmascara

Alle gekheid op een stokje: ontdek hier waarom ook jij een mascara zonder borsteltje moet proberen.

Wat is er belangrijk bij een mascara? Een goede formule én een goed borsteltje. Vaak geldt: the bigger, the better. Maar dat dat niet altijd het geval hoeft de zijn, bewijzen de mascara's met mini - of soms zelfs geen - borsteltjes die nu ook in Europa aan een opmars bezig zijn. Helena Rubinstein bedacht in de jaren '50 al een extra skinny mascaraborsteltje en sinds enkele jaren zijn de stokjesmascara's razend populair in Zuid-Korea, het huidige beauty-epicentrum van de wereld. Regent het in Korea, dan druppelen er niet veel later cushion foundations, sheet masks, essences en stokjesmascara's in het beautyrayon.

Peter Philips, creatief directeur bij Dior, gebruikt bestseller Diorshow Designer Mascara graag om de ogen van Aziatische meisjes aan te zetten. 'Ze hebben vaak erg rechte wimpers en een wimperkruller haalt weinig uit. Met een dikke mascaraborstel bekom je op Aziatische wimpers helemaal niets, een mascara met een fijn borsteltje in een must.'

Kortom, een mascara met extra fijn borsteltje is de ideale tool om meer schwung een stijve, stugge wimpers te geven. Wij zetten een paar favorieten op een rij.