Authentiek Atlantique: het Alliance Pornic Resort

Geüpdatet op 5 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Authentiek Atlantique: het Alliance Pornic Resort

Het hotel. Met zijn unieke ligging op het schiereiland van Noirmoutiers ligt de oceaan letterlijk aan je voeten. Vanuit de verte heeft het imposante thalassocomplex iets weg van een oversized cruise schip, binnen zit het gevoel van luxe hem in de plafondhoge ramen die het natuurlijke daglicht overvloedig laten binnenstromen. Akkoord, het comfortabel opgemaakte bed voorspelt een zalige nachtrust en de badjassen voelen zo zacht als in een reclamespot voor wasmiddelen, maar in Pornic kom je toch vooral om te baden - of te marineren zo je wil - in het natuurlijke zeewater. In de rotonde waar vroeger een casino zat, is nu een gastronomisch restaurant ondergebracht dat je uitgebreid trakteert op een spectaculair oceaanzicht. Solo kuristen kunnen ’s avonds gezellig aanschuiven aan de gastentafel voor een après-spa onder badgenoten. In de biocantine kun je terecht voor biologisch en ayurvedisch verantwoorde maaltijden op basis van je persoonlijke detoxplan. Tussen de verzorgingen en de maaltijden door nemen we uitgebreid de tijd voor een verkwikkende blotevoetenwandeling langs de kustlijn. Magisch.

De spa. Het wellnessgedeelte beschikt over een waterparadijs van  350 m2, een zwembad met verwarmd zeewater, een grote hammam met eucalyptus, een infraroodsauna, een fitnesszaal en  een snooze-ruimte met zicht op de oceaan waar ik elke pauze in slaap ben gevallen. Ik begin mijn kuurprogramma met een lichamelijke doorlichting in de Physioscan die de geluidsgolven in mijn weefsel, cellen en organen opvangt en eventuele fysieke mankementen blootlegt. Daarna is het tijd voor de Bioscan die mijn reserves aan oligo-elementen meet. Met die resultaten in het achterhoof ben ik klaar voor een heuse wellness-estafette, die naast een algen- en klassieke kleipakking ook een sessie cryotherapie omvat, beter bekend als de gevreesde diepvriesbehandeling (tot -140°C). Na een extreme cooldown keer ik knalrood (een fysieke reactie op de temperatuur) en boordevol energie - ik lijk wel een wandelende kerncentrale - terug naar de dagelijkse realiteit. 

Zo voelt het achteraf. Super in het kwadraat. Na 48 uren intensief kuren, baden en marineren, weet ik zelfs niet meer in welke toestand ik hier twee dagen geleden ben ingecheckt. (MD)

Cure Capital Santé Premium (nieuw sinds 2016): vanaf 1092€/kamer/persoon, voor 6 dagen en 510 € voor de kuur (ook kortere programma’s mogelijk).

Voor meer info, ga snel naar France.fr