Björn Borg brengt design sportlijn uit

Gepubliceerd op 20 Oktober 2016 door Elise
Björn Borg brengt design sportlijn uit

Doet de naam Craig Green een belletje rinkelen? Zo niet, dat komt nog wel. Deze Britse designer is rustig de modewereld aan het veroveren. Als aanstormend talent is hij een van de meest gewaardeerde mannenontwerpers dezer dagen.

Greens handelsmerk is vooral zijn passie voor Aziatisch geïnspireerde looks en uniseks stukken. Hij brengt ode aan tennisicoon Björn Borg door een limited edition uit te brengen, waardoor hij zich meteen kan bewijzen als sportswear designer: 

“Met de Craig Green x Björn Borg Collection wil ik multifunctionele stukken creëren die zowel draagbaar zijn voor mannen als vrouwen. De functionele componenten die aanwezig moeten zijn in sportkleding, heb ik proberen te verheven tot design features."

De monochrome collectie - volledig in zwart en crème - bestaat uit 18 kledingstukken en wordt verkocht in exclusieve retailers zoals Opening Ceremåony in New York, Wild Style LA, Storm in Copenhagen, Yme Studios in Oslo, Temporary Showroom in Berlin en Selfridges in London, maar ook online via bjornborg.com. Prijzen variëren van €30 tot €450.