Solange Knowles doet een Beyoncéke: dit zijn alle looks uit haar nieuwe sensatie album

Gepubliceerd op 13 Oktober 2016 door Isabelle Vander Heyde
Solange Knowles doet een Beyoncéke: dit zijn alle looks uit haar nieuwe sensatie album

Bloed.Mooi.

Het zal je maar overkomen: Beyoncé's kleine zusje zijn. De meesten zouden wegkwijnen in haar bootylicious schaduw, maar niet Solange Knowles, die keer op keer op een verrassende manier uitpakt met haar eigen talenten.

Al kunnen we een vergelijking deze keer niet uit de weg gaan. Queen Bé staat erom bekend uit het niets nieuwe albums op haar publiek af te vuren. De prachtige video's en waanzinnige looks die ze erin draagt zijn daarbij even sensationeel als haar krachtige muziek. Een trucje dat Solange overdoet met haar derde studioalbum A Seat At The Table. In tegenstelling tot haar zus geen kant en klaar visual album met een film van drie uur -laten we realistisch zijn, dat kan écht enkel Beyoncé. Wel gaf ze sinds de lancering van de plaat, vorige week vrijdag, twee pareltjes van muziekvideo's vrij. De songs en bijhorende beelden zijn opgenomen in thuisstad New Orleans, in haar geboortestreek Texas en in New Mexico en werden geregisseerd door hubby Alan Ferguson. Dat het koppel samen niets dan extreme coolheid voortbrengt, hadden we al begrepen na hun onmogelijk perfecte hipster huwelijk, en daar maken ze ook nu geen uitzondering op.

Net als Lemonade viert dit album het Amerikaanse Zuiden en de Afro-Amerikaanse vrouw. Zo maakt een diverse casting van "alledaagse vrouwen" haar opwachting in de video's. De kleren die ze draagt, zijn een mix van high-end labels, onafhankelijke designers, creaties van modestudenten én ontwerpen van mama Tina Knowles. Dat die laatste modegewijs veel betekent voor haar artistieke dochters, bewees Beyoncé eerder dit jaar tijdens haar emotionele speech op de CFDA Awards. In een interview met Vogue.com beschrijft Solange de garderobe als “alles wat ik ooit heb willen dragen op de rode loper, maar door mijn entourage werd afgeraden. Er is zoveel jong talent beschikbaar, het is belangrijk hier steeds de ogen voor open te houden.” Zo vond ze de roze puffer dress uit Cranes In The Sky in de afstudeercollectie van een Amerikaanse modestudent. Ze wilde het ontwerp dragen op het beroemde MET gala, maar de designer zelf raadde het haar af omdat de papieren (!) jurk de avond niet zou doorstaan.

Niets aan te doen, maar het roept toch de vergelijking met Beyoncé op. En met Dove. En zelfs met Kim Kardashian en... draagt ze nu ook iets van Jeezy?!

Ter vergelijking: hier zijn alle looks uit Beyoncé's Lemonade...