Gent krijgt allereerste babyrestaurant

Geüpdatet op 29 Augustus 2018 door Elise
Gent krijgt allereerste babyrestaurantLittle girl 2 years old girl eating noodles

Een restaurant met als suggesties van de chef een "crumble van Vitabis" en een papje van verrassende herfstgroenten".

Bourgondische baby's, verenigt u. Onder het motto: "je kan nooit vroeg de geneugten van tafelen ontdekken?" opent vanaf 26 oktober het allereerste babyrestaurant haar deuren in Gent. Amélie+moi is een familierestaurant waar niemand zich stoort aan een wenende baby, kruipende peuter of morsend manneke meer of minder. "Als je kind eens weent of begint rond te lopen, word je bekeken. In Amélie+Moi zullen ze helemaal zichzelf kunnen zijn," vertelt zaakvoerder Stefanie Canu (39) aan De Standaard.

Stefanie - zelf mama van Amélie (3) - kreeg na haar bevalling  een postnatale depressie. Ze zocht vruchteloos een café of eethuisje waar ze zorgeloos met haar pasgeboren dochter terecht zou kunnen. Een frustratie die haar inspireerde om haar job als psychologe op te geven en Amelie+Moi op te starten, een toegankelijk babyrestaurant.

In Amélie+Moi kan je uitgebreid ontbijten en lunchen. Uiteraard zijn er ook gerechten voor "grote mensen". Verder is er niets aan het toeval overgelaten: er is een indoorparking voor de kinderwagens, kersverse ouders kunnen er workshops volgen en er komt een winkeltje met duurzame kinderkledij en speelgoed.