Gym Class Heroes: Isabelle bij de personal coach -deel 3

Geüpdatet op 12 Oktober 2016 door Isabelle Vander Heyde
Gym Class Heroes: Isabelle bij de personal coach -deel 3

Wat bezielt een brave burger om zich maandenlang te laten afbeulen alsof ze plots in het leger is beland? De belofte van een strak lichaam en de stiekeme verslaving aan dat afgebeulde gevoel... 

Mijn avontuur in de private coaching rangen van Aspria, het Brusselse luxe fitness concept, begon drie maanden geleden. Ik was jong (zo'n 92 dagen jonger dan nu), naïef en in het bezit van splinternieuwe sportsneakers. Vandaag ben ik ouder, wijzer (wat mijn workout kennis betreft toch) en dragen mijn schoenen de tekenen van een lange lijdensweg met zich mee. Mijn lichaam ziet er dan weer geweldig uit -althans in vergelijking met mijn 92 dagen jongere zelve. Niet dat het gemakkelijk is geweest of nog steeds is. Ik train met Steve van Fit2Swing en die past een Spartaans high intensity schema toe. Het plan is om gedurende korte intervallen héél hevig te springen/squatten/lungen/burpeeën/..., waardoor mijn hartslag de hoogte in vliegt en vervolgens enkele minuten te rusten. Die snelle veranderingen in hartritme zorgen dat ik extra veel calorieën verbrand, terwijl de bewegingen zelf (in combinatie met de nodige gewichten) mijn spieren mooi vorm geven. Niet dat dit eenvoudig is, je gaat tot fysieke extremen en dat is keer op keer lastig. Omdat de moeilijkheidsgraad en lengte van elke reeks oefeningen om de week wordt verhoogd, blijf ik keer op keer de les afsluiten met een paars hoofd en trillende ledematen. En toch vind ik het leuk, meer zelfs: het voelt goed om twee keer per week even gedachten op nul te zetten en al het slechte van deze wereld (calorieën, maar ook vermoeidheid en het stresserende to do lijstje dat door je hoofd spookt) uit te zweten.

personal-coach

Het enige dat echt lastig is geworden, is de organisatie van mijn kleerkast... :“Ze hebben zich van maat vergist!” Ik raas tegen mijn favoriete webshop wanneer ik bij het uitpakken van mijn aankopen besef dat àlles te groot is. In gedachten vervloek ik de nobele onbekende van de shipping dienst, wanneer mijn collega oppert dat alle maten kloppen, maar dat ìk er gewoon niet meer in pas. Wat blijkt? Onbewust ben ik van Medium naar Small geslonken. De kokerrok die ooit zo strak om mijn heupen zat, lijkt tegenwoordig een oversized badhanddoek. Iets zegt me dat ik de komende maanden heel veel zal mogen shoppen en dat is naar het schijnt òòk een interessante workout! Kleine opmerking: ik ben geen kilo afgevallen sinds het begin van de rit, wél een kledingmaat. Is dit mogelijk? Zeker, ik ben misschien geen kilo's kwijt, maar de training heeft mijn lichaam wel opnieuw "georganiseerd": vetpercentages gingen naar beneden, terwijl spiermassa toenam en op die manier de vorm van mijn lijf heeft aangepast: smaller en gestroomlijnder dus! 

Wat volgt? Aan alle mooi liedjes komt een einde, ook aan mijn tweewekelijkse uitputtingsslagen onder het alziende oog van een coach. Het is echter belangrijk de gezonde tred voort te zetten en ook zonder begeleiding mijn nieuwe lichaam te onderhouden. Dat kan, mits de nodige discipline: wekelijks lopen en de sportschool bezoeken zijn een must. Daarom heb ik met Steve een schema opgesteld dat ik zelf kan toepassen, een mix van krachttraining en high intensity oefeningen. Het komt er nu niet op aan nog meer af te slanken, wel om die fel begeerde Small te behouden... Een nieuwe uitdaging, die ik vol goede voornemens aanga!