Dit is het beste Disney nieuws in tijden

Gepubliceerd op 12 Oktober 2016 door Isabelle Vander Heyde
Dit is het beste Disney nieuws in tijden

Na Cinderella, Maleficent, The Junglebook, Beauty & The Beast (gepland voor maart 2017, de eerste beelden zijn alvast pareltjes!) en de aangekondigde Little Mermaid krijgt nog een klassieker uit de Disney stal een "echte mensen" versie. Het gaat om -tromgeroffel- Mulan! 

De studio kondigde gisteren het grote nieuws aan en is alvast volop bezig met een grootse casting om de ultieme Chinese heldin te vinden. Vrijwel meteen kwamen wereldwijd petities op, die Disney aanmanen niet aan het beruchte "whitewashing" te doen en geen verwesterde acteurs te casten in Aziatische rollen. De gemoederen laaien al hoog op, maar dat heb je nu eenmaal wanneer het sprookjesbedrijf ergens haar tanden in zet.

Wat we verder nog weten? Niet veel eigenlijk, buiten dan we pas tegen einde 2018 -geduld is een schone deugd...- luidkeels "Be A Man!!!" door de bioscoopzaal zullen krijsen. De enige bevestigde deelnemers aan het project zijn voorlopig de vier scriptschrijvers, waarvan er twee uit het Jurassic World team werden opgevist. Iets zegt ons dat Mushu de draak straks een bijzonder indrukwekkend stel tanden krijgt... Disney heeft trouwens ook aangekondigd minder sterk aan de tekenfilm uit 1998 te zullen vasthouden -wat bij de vorige producties wel het geval was- en meer ruimte te laten voor invloeden uit de antieke ballade die de prent inspireerde. Het belooft er dus iets wreder aan toe te gaan dan we van het gemiddelde Disney gezwijmel gewend zijn. Maakt ons niet uit, zolang we maar "Be A Man!!!!" mogen brullen... En ow, we willen ons uiteraard niet moeien, maar het zou geniaal zijn moesten ook deze momenten de film halen:

PS: For old times' sake, herinner jij je deze "vergeten" Disney garderobes? In Mulans geval zit er een extreem hedendaagse hipster polo bij...