TREND: Parels voor de huid

Gepubliceerd op 13 Oktober 2016 door Laure Vandendaele
TREND: Parels voor de huid

Parels zitten niet enkel in een juwelendoosje, je smeert ze tegenwoordig ook op je gezicht. Maak kennis met de smeerbare parels die de beautywereld veroveren. 

Van make-upbasis tot serum en masker, producten in parelvorm duiken in verschillende varianten op in de skincare afdeling. In tegenstelling tot hun natuurlijke harde varianten, zijn cosmetische parels boterzacht en bovendien gevuld met vloeibare crèmes of serums die je huid verzorgen en hydrateren.

Het Pearl Mask van Philosophy

philosophy-ultimate-miracle-worker-pearl-mask-pearls-open-bag

Huidverzorgingsmerk Philosophy lanceerde een in pareltjes verpakt direct-effect-serum-masker. Een potje roze kaviaar voor de huid, zeg maar. Niet alleen het serum (met hyaluronzuur en abrikozenolie rijk aan Omega 6 en 9) gaat de huid hydrateren en voeden, ook de gel-crème die de parels omhult heeft een positieve uitwerking op de huid. Dipeptiden stimuleren de aanmaak van collageen, groene erwtenextract bevordert de aanmaak van elastine.

Hoe werkt het? 

Het nachtmasker kan als eenmalige boost voor de huid gebruikt worden en heeft een anti-aging effect op lange termijn. Lepel voor het slapengaan in tiental pareltjes in het bijgeleverde (en éénmalig te gebruiken) zakje dat je sluit met een koordje. Druk het zakje zacht tegen de huid waardoor de parels openbarsten en hun actieve ingrediënten vrijkomen. Masseer het serum in de huid en ga slapen.

Getest

Voor wie graag en regelmatig smeert, is dit parelmasker een leuke afwisseling op het gebruikelijke avondritueel. De parels zijn makkelijk in het zakje te lepelen en barsten snel open nadat ze tegen de huid geduwd worden. Het voelt een beetje vreemd aan om met het vochtige zakje over de huid te glijden maar we zien het als een zachte vorm van exfoliëren.

Ultimate miracle worker instant rejuvenation pearl mask, 84,50 euro

Klik hier voor meer parelgoodies