Kourtney doorbreekt mediastilte en andere updates over de Kardashian roof

Gepubliceerd op 10 Oktober 2016 door Isabelle Vander Heyde
Kourtney doorbreekt mediastilte en andere updates over de Kardashian roof

Twee weken na de Kardashian roof is de mediastorm nog niet gaan liggen. Verschillende betrokkenen, zoals de conciërge, lijfwacht én zus Kourtney (die op het moment van de feiten met die laatste aan het feesten was in Parijs) laten van zich horen. Dit moet je weten: 

1/

1.In het Kardashian kamp bleef het sinds de brutale overval op Kim opvallend stil. De diva zelf, maar ook haar zussen en ouders reppen met geen woord over het incident. Enkel Caitlyn Jenner gaf via Instagram haar kijk op de zaak te kennen. Kendall, Khloe en Kylie houden het nog steeds op een reeks nietszeggende selfies en Kourtney hulde zich tot nu toe in volledig stilzwijgen. De moeder van drie uitte gisteren via Twitter een bizarre reactie, die ze kracht bijzette aan de hand van het bekendste boek ter wereld:

2/

2. Verder kroop ook de conciërge, die tijdens de hele overval gekneveld naast Kim zat, in zijn pen. De man werd eveneens onder schot gehouden en antwoordde "ik weet het niet", toen de doodsbange reality ster hem vroeg of ze zouden sterven. Hij is ook degene die de overvallers, weliswaar onder dwang, binnenliet en volgens cynische fans bleef hij "verdacht kalm" tijdens de gebeurtenissen. Verhulde beschuldigingen die hij niet pikt, getuige de open brief die hij aan het Franse magazine Closer stuurde: Beste Kim, wanneer je de koude kus van een stalen revolver op je nek voelt, staat kalm blijven gelijk aan een leven, in ons geval twee levens. Ik hoop echt dat je je snel beter zal voelen.” De veertiger zegt ook zelf volledig in schok te zijn door wat er is gebeurd en laat zich momenteel behandelen voor het trauma dat hij opliep. 

3/

3. Over trauma's gesproken, psychologische experts geven aan dat Kim (net als de conciërge) nog lang zal worstelen met wat haar precies is overkomen. De ster kampt met schuldgevoelens en is momenteel zelfs bang van haar schaduw. Eerder bleek al dat ze haar volledige aanwezigheid op social media in vraag stelt en haar agenda de komende weken opschort (zo werd een grootse beauty conventie in Dubai volledig afgelast), maar nu lijkt ook de show rond haar familie, Keeping Up With The Kardashians, op losse schroeven te staan. De show last voor het eerst in tien jaar tijd een pauze in, volgens de woordvoerder van de familie zal die "voor onbepaalde tijd duren". Kim zou nu vooral gericht zijn op platte rust met haar familie in thuisstad LA. Er wordt gefluisterd dat Kanye West, die al langer tegen de reeks is, het incident zal aanwenden om er definitief de stekker uit te trekken. Paniek alom bij de fans.

4/

4. Dat zou trouwens gigantische financiële gevolgen hebben voor Kardashian zelf. Ze zou daarmee haar vaste inkomen verliezen bovenop de aderlating die haar social media stop reeds betekent. Experts schatten de waarde van één foto op haar populaire Instagram account (goed voor een kleine 85 miljoen volgers) op $20,000. Door niets te posten loopt de ster op een maand tijd dus letterlijk miljoenen mis. 

5/

5. Uiteindelijk ook nieuws over lijfwacht Pascal Duvier, de man die was ingehuurd om Kim en haar zussen tijdens de Parijse modeweek te beschermen. Op het moment van de feiten, bevond hij zich in een club aan de zijde van Kourtney, Kendall en Kris. Hij arriveerde enkele minuten na de overval en alarmeerde meteen de hulpdiensten, maar haast onmiddellijk staken ook geruchten over zijn (passieve) betrokkenheid de kop op. Duvier zou enkele weken geleden immers bankroet zijn gegaan en sindsdien gigantische schulden met zich meesleuren. Gaf hij in een wanhopig moment de opdracht voor de brutale overval op zijn beroemde client? Kwatongen beweren van wel.