Update: twee overvallers van Kardashian roof herkend

Gepubliceerd op 6 Oktober 2016 door Isabelle Vander Heyde
Update: twee overvallers van Kardashian roof herkendLOS ANGELES, CA - AUGUST 05: (EDITORS NOTE: Image has been converted to black and white) Kim Kardashian West speaks during the #BlogHer16 Experts Among Us conference at JW Marriott Los Angeles at JW Marriott Los Angeles at L.A. LIVE on August 5, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images)

De zaak rond Kim Kardashian krijgt een nieuwe wending in Parijs: enkele fotografen menen twee overvallers, vermomd als paparazzi, te hebben herkend in de dagen voor de brutale roof. 

Als je Kim Kardashian heet, ben je het gewend dat zwermen opdringerige fotografen en wagens met verduisterde ramen je volgen. Juist dàt is hoogstwaarschijnlijk de manier waarop de daders van de overval de voorbije week te werk gingen om discreet haar gewoontes in de gaten te houden.

Verschillende van Kims "gewoonlijke" paparazzi vertellen de politie in Parijs hoe twee verdachte personen hun groepje vervoegden na een fitting van Kim en haar zus Kourtney bij Givenchy. De ene reed op een scooter, de ander in een kleine Fiat. De man op de scooter beweerde een fotograaf te zijn, de autobestuurder speelde dan weer de rol van undercover veiligheidsagent. Die laatste nam trouwens de benen toen hij door het personeel van Ferdi, het sterrenrestaurant waar Kardashian die avond dineerde, om zijn identificatie werd gevraagd. De politie neemt dit spoor bijzonder serieus en gaat ervan uit dat een internationale, goed georganiseerde bende achter de roof zit. Verder wordt niet uitgesloten dat de overvallers een mol in Kardashians entourage hadden, aangezien de zwaar gepantserde deur naar haar appartement van binnen uit werd geopend.

De Kardashians laten ondertussen weten dat het niet goed gaat met de ster, die zichzelf de schuld geeft voor het incident. Ze beseft dat ze haar dure juwelen niet zo publiekelijk had mogen tonen op haar vele social media accounts en herbekijkt de manier waarop ze in de toekomst met Instagram en co zal omgaan. Het is sinds de overval trouwens opvallend stil op de accounts van àlle Kardashian/Jenner leden. Enkel Caitlyn reageerde via Instagram:

Meer details over de roof ontdek je hier: 

1/

Het verloop

Volgens de bron bij TMZ lag Kim rond drie uur ’s morgens op bed met enkel een kamerjas aan. Plots hoorde ze dreunende voetstappen op de trap en zag ze door haar glazen deur een man in politieuniform met skimasker op. Ze besefte meteen dat iets niet klopte en probeerde in allerijl haar bodyguard Pacal Duvier op te bellen, die op dat moment haar zussen Kendall en Courtney op een feestje begeleidde. De mannen waren haar echter te snel af en grepen de telefoon uit haar handen. Wat volgt was een akelige nachtmerrie voor de realityster, die later aan de politie verklaarde dat ze dacht dat ze haar zouden verkrachten:

2/

Ducktape

Eens de mannen haar telefoon hadden afgepakt, bonden ze haar handen samen met plastieken handboeien en draaiden ze ducktape rond haar enkels. Vervolgens droegen ze haar naar de badkuip, waar ze gedurende de volledige overval met een geweer zou zijn bedreigd. Kim bleef voortdurend huilen en smeken om haar leven, ze zei dat ze moeder van twee kinderen was. Na een tijdje snoerden de mannen haar de mond met tape zodat ze minder lawaai zou maken. Volgens de ster sprak geen enkel van de overvallers engels en bleven ze in het frans maar “ring!” herhalen, waardoor ze hen haar juwelendoos aanwees.

3/

Waar bleef de bodyguard? 

Een zekere Simone, vriendin van Kim, verbleef eveneens in het huis. Zij hoorde het rumoer en sloot zich op in haar badkamer, vanwaaruit ze de lijfwacht opbelde en hem aanmaande meteen naar huis te komen omdat er iets vreselijks aan de gang was. Hij arriveerde uiteindelijk twee minuten nadat de overvallers weer weg waren, het hele incident duurde zes minuten, en verwittigde de Franse politie.

4/

Het hotel

Vijf gewapende mannen, vermomd als agenten, kwamen rond half drie 's nachts bij Kim nadat ze de conciërge van het beroemde celebrityhotel L'hôtel de Pourtalès overmeesterden en opsloten in een kast in het trappenhuis.

rue-tronchet-appart8-salon-tour-eiffel-nuit

Het hotel is geliefd bij vele sterren omdat het privacy garandeert. Het is dan ook bekend onder de naam 'No Address France'. l'Hôtel is een luxe appartementenblok met negen residenties, bestemd voor miljonairs.  Onder andere Zlatan Ibrahomivic en Leonardo DiCaprio woonden er ook een tijdje.

5/

North & Saint

saintwestcute

De kroost van Kim en Kanye, North (3) en Saint (10 maanden) waren hoogstwaarschijnlijk niet in het huis toen de brute overval plaatsvond. Als dat al het geval was, hebben ze alleszins niets van de overval gemerkt.

6/

De verlovingsring 

De buit is een sieradendoos vol juwelen met een totale waarde van $6,7 miljoen en daarbovenop een ring van 4 miljoen dollar. De verlovingsring die Kanye voor zijn vrouw kocht had ongeveer hetzelfde prijskaartje. Zou het om deze knoert van een ring kunnen gaan?

kim1

Verder werd één van Kims designertassen, een diamanten teeth grill, een ketting twee mobiele telefoons en 1000 euro gestolen uit de kamer. De gsm's bevatten uiteraard een schat aan persoonlijke informatie...

38ee7fa800000578-3820628-image-m-20_1475540392428

7/

Wat nu?

Een ingewijde laat weten dat Kim lichamelijk in orde is en maandagochtend volledig in schok op haar privéjet richting New York is gestapt.

kimkardashiankardashianscatchprivatejetvkfv5axnau7l

8/

Twitter barst los

Het nieuws van Kim kon op Twitter op veel gehoon rekenen. Haters twitterden enkele pijnlijke commentaren.

schermafbeelding-2016-10-03-om-16-55-33

Uiteraard kon Kim ook op steun uit bekende hoek rekenen. Niemand minder dan comedian James Corden en Chrissy Teigen namen het op voor Kimmy.

schermafbeelding-2016-10-03-om-16-55-40 schermafbeelding-2016-10-03-om-16-55-52

9/

#5. "Family Emergency"

In tussentijd trad hubby Kanye op tijdens Meadows festival. Toen het nieuws zich verspreidde, lichtte zijn assistent de rapper in waarop hij het optreden meteen afsloot.