5 haartrends van het moment

Geüpdatet op 10 Oktober 2016 door Laure Vandendaele
5 haartrends van het moment

Een nieuw seizoen, een nieuw kapsel.  Laat je deze herfst inspireren door de grootste kapseltrends van de catwalk, van zedige chignon tot een gewaagd haaraccessoire. 

LEES OOK: dit zijn de 8 grootste make-uptrends van het moment

  1. Watervalgolven

Het populaire 'finger waves'-kapsel uit de jaren '30 werd - in verschillende uitvoeringen - op de catwalk gespot. Van subtiel bij Stella McCartney tot extreem bij Opening Ceremony.

1/

2. De scheiding

Geen makkelijkere manier om een haarstatement te maken dan met een zijscheiding. Meer dan met een fijne kam de haren aan de zijkant van je hoofd verdelen is er niet aan om meteen een look te creëren. Ideaal voor wie 's ochtends niet weet wat gedaan met al dat haar. Combineer de zijscheiding met een lage paardenstaart of chignon of leg er een laag gel over zoals bij Saint Laurent voor een eighties toets.

2/

3.Up! Up! Up!

Was het vorig jaar de beurt aan de paardenstaart om furore te maken op de catwalk, domineert het dotje dit seizoen de hoofden van talloze modellen. Valentino vond inspiratie bij de strakke knotjes van al even strakke ballerina's, Dior maakt een chique variant van de dubbele nighties dotjes (denk Belle Perez maar dan beter) en bij Erdem werd de chignon laag en een beetje wild gedragen.

3/

4. Echt haar

Net zoals de 'no make-up make-uplook' met een hoop producten tot stand komt, is ook de 'out of bed look' zelden zo natuurlijk als hij laat uitschijnen. Toch spotten we dit seizoen een paar looks op de catwalk waar écht een minimum aan werk en producten aan te pas kwamen. Bij Chanel werd er zelfs helemaal geen enkel product gebruikt. Bezorgt de gure herfstwind je een verwaaide coupe? Dan is dat very Rochas. Last van frizzy hair en statische elektriciteit? Très Vetements, darling?  Kortom: je kapsel een trendy touch geven was nog nooit zo makkelijk.

4/

5. Accessoires

Verstop je haren niet onder een muts, kap of sjaal maar decoreer je lokken met een glimmend accessoire. De bloemenkroon mag in deze post-festivaltijden uit den boze zijn maar een paar verse exemplaar in je dot - zoals bij Rodarte - is dubbel on trend. (zie puntje 3). Ook Dolce & Gabbana, niet vies van een beetje haaropsmuk, geven dit seizoen het goede voorbeeld.