De 5 films die je dit najaar niet mag missen

Gepubliceerd op 23 September 2016 door Elise
De 5 films die je dit najaar niet mag missen

Laat die series even voor wat ze zijn, dit zijn de films die je voor het vallen van de bladeren gezien moet hebben.

#1. Bridget Jones' Baby

renee_zellweger_bridigte_jones

Cast: Renée Zelweger, Colin Firth

Een slabakkende carrière, een gezellig aantal kilootjes teveel, een onverwoestbaar optimisme, een onverwachte zwangerschap en twee mogelijke baby daddy's...

Het derde luik van Bridget Jones' bewogen levensloop is eindelijk klaar. Na een pauze van 12 (!) jaar krijg je in september te zien welke avonturen de klunzige Britse nu weer te verwerken krijgt. De eerste trailer is alvast veelbelovend:

In de zalen: 12 oktober 2016

1/

#2. Blair Witch

neon_0001_large

In die film gaat James op zoek naar zijn zus Heather die in de allereerste film spoorloos verdween. Al snel wordt die zoektocht een nachtmerrie.

The Blair Witch Project uit 2000 werd met een belachelijk laag budget (amper 60.000 dollar) geproduceerd, maar sloeg in als een bom en bracht uiteindelijk 250 miljoen dollar op. Kan de vervolgfilm 'Blair Witch' dat succes overtreffen? Oordeel zelf: de film komt in in de Belgische zalen op 14 september en de trailer is alvast veelbelovend:

2/

#3. Absolutely Fabulous 

p01m5n0b-1

Ab Fab is back! Al was het lang wachten op de filmversie van de iconische BBC-reeks Absolutely Fabulous. Gelukkig zijn Patsie en Eddie weer helemaal terug, inclusief oogverblindende garderobe en liters champagne.

P.S. ELLE sprak met Christine Cant, make-up designer van de film en monument  in het wereldje.

21 september 2016

3/

#4. Genius

brody-genius-1200

Cast: Jude Law, Colin Firth, Nicole Kidman,...

New York, de jaren twintig. Genius vertelt het waargebeurde verhaal van de relatie tussen de schrijver Thomas Wolfe (Law) en de beroemde uitgever Max Perkins (Firth). Reeds op jonge leeftijd is de charismatische Wolfe erg succesvol.  Wanneer Wolfe en Perkins elkaar ontmoeten ontstaat er een tedere maar complexe vriendschap die het leven van beide briljante maar bijzonder verschillende mannen voorgoed zal veranderen.

In de zalen: 20 oktober

4/

#5. Frantz

420692

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een klein Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde in Frankrijk. Op een dag merkt ze een Fransman op, die net als zij, bloemen op het graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag, laat de inwoners van de stad niet onberoerd.

In de zalen: 7 september 2016