5 ontwerpers van 100% Belgische juwelen

Geüpdatet op 1 Februari 2018 door ELLE België
5 ontwerpers van 100% Belgische juwelen

ELLE Guide stelt jullie 5 Belgische juwelenmerken voor trendy looks!

GIANFRANCO BIGLI

Gianfranco Bigli, dat in 1997 door Thierry Spitaels en Laurence Aerens werd opgericht, is een vaste waarde in de wereld van luxe. Dit Belgisch huis respecteert de gevestigde juwelierstradities, maar dan wel met een verfrissende toets: een lumineus idee! Het leidinggevend duo is nauw betrokken bij alle ontwerpen waarvoor het zich omringt met gespecialiseerde ambachtslui en dito diamantslijpers. Deze samenwerking resulteert in exclusieve en unieke vormen die vervolgens minutieus met edelstenen en diamanten worden bezet.

bigli-1

Hedendaags, elegant, tijdloos, kleurrijk en versierd met contrasterende of spectaculaire motieven: de ringen, hangers en oorbellen zorgen voor pretlichtjes in de ogen van de moderne vrouw die ze draagt als echte geluksbrengers.

T +32 (0)9 282 24 25

www.bigli.net
sales@italoro.be

1/

CLAUDE WESEL

In 2014 nam de wereld afscheid van Claude Wesel, een van de meest getalenteerde Belgische ontwerpers van hedendaagse juwelen. Hij liet evenwel een breed gamma van unieke en uitzonderlijke stukken achter alsmede traditioneler paruren. Zijn dochter Fabienne Wesel etaleert die graag op afspraak in haar prachtige boetiek ‘Bleu Sud’ in Waterloo, waar u ook aan het juiste adres bent voor exotische planten, art & design en exclusieve fijne kruidenierswaren.

WESEL-1

De stijl van Claude Wesel blijft uniek en toonaangevend in het domein van het moderne juweel. Hij combineert op een elegante manier goud en edelstenen met meer alternatieve materialen. Zijn perfect technisch en esthetisch meesterschap, en zijn unieke visie op de wereld om zich heen, maakten van hem een atypische figuur die heel wat internationale musea aanspreekt.

Maar ook u kunt een van deze hypermoderne juwelen dragen voor een unieke look, want elk stuk is een echt kunstwerk en er bestaat maar één exemplaar van!

Chaussée de Louvain 264, 1410 Waterloo / T +32 (0)477 88 02 41

www.weselartgallery.com
fabiennewesel@skynet.be

2/

I.MA.GI.N. JEWELS

100 % Belgische juwelen, trendy en betaalbaar, waar zilver, goud, verguld zilver, edele en half edele stenen een wereld van verfijning vormen. Twee Antwerpse ontwerpers, Margaux Spruyt en Gilles Van Gestel, die opgroeiden in de feeërieke diamantwereld vooraleer zich te bekwamen in de smeedkunst (zij) en edelstenen (hij). Hun kennismaking leidde in 2013 tot de geboorte van I.Ma.Gi.N. Jewels.

imagin-1

Dit creatieve koppel ontwerpt, samen met hun team van ontwerpers, door de seizoenen heen tijdloze collecties die zijn vervaardigd uit zowel edelmetalen als zuivere en natuurlijke edelstenen. Ringen, armbanden, oorringen en halskettingen geven de toon aan in de vijf winkels in Antwerpen, Brussel, Gent, Knokke en Luik, op de e-shop van het merk en in de verschillende verkooppunten in België en de rest van de wereld. Wie van diamanten houdt, kan eveneens zijn gading vinden in de J.U.N.E Diamonds lijn, waar goud en diamanten rijmen op betaalbare luxe.

Steenhouwersvest 11, 2000 Antwerpen

www.imaginjewels.com
sales@imaginjewels.com

3/

BERQUIN JEWELS

Voor elk sleutelmoment in je leven assisteert Berquin Jewels je bij de keuze van een uniek sieraad dat bij je past. Met zijn gedurfde benadering valt dit merk op in de traditionele juwelenmarkt. Uit liefde voor de enorme variatie aan edelstenen werkt Berquin Jewels zowel met klassieke als exotische stenen: diamant, smaragd, tanzaniet, aquamarijn, olivijn... Berquin creëert juwelen met een ziel die de persoonlijkheid van een klant perfect weerspiegelen. Dit maatwerk begint met een ontmoeting in alle vertrouwen in de nieuwe boetiek aan de Zavel. Hoofdontwerpster Katherine Berquin polst er naar je wensen en gidst je langs verrassende mogelijkheden.

BERQUIN-JEWELS

Ook wie niet op zoek is naar een gepersonaliseerd sieraad, mag dit adres niet missen. In de chique boetiek ontdek je de veelzijdigheid van kleurige stenen en juwelen. Blikvanger is de Reflection-serie: sieraden die je met een wisselsysteem aan je stemming of een gelegenheid aanpast. De Wow-serie toont je met gedurfde ontwerpen een onverwachte kijk op juwelen.

8 Minimenstraat, 1000 Brussel / T +32 (0)2 513 38 24

www.berquinjewels.be
info@berquinjewels.be

4/

NAYESTONES

Natalie Schayes had enkele levens achter de rug in de mode, de kunst en de communicatie vooraleer ze zich aan haar enige en unieke passie ging wijden: juwelen. Nadat ze in 2010 bevlogen uit Bali terugkeerde, er heel wat edelstenen verzamelde en getalenteerde ambachtslui leerde kennen, startte ze haar merk NAYESTONES op. Na een opleiding aan de Arts et Métiers beheerste ze de juwelierskunst in die mate dat ze haar eigen parures ging ontwerpen die ze versierde met fijne en unieke stenen.

NAYESTONES-une

Sensuele lijnen, zuiver en verheven, transparante effecten, subtiele volumes en speelse openingen op de huid: haar ontwerpen getuigen van een zeldzame gevoeligheid en dito gratie. Naast de creaties met diamanten en wit, geel of roos goud, die in Belgische ateliers gemaakt worden en opvallen op door hun tijdloos karakter en hun zuiverheid, is er ook een meer trendy en goedkopere collectie in zilver en plaqué goud.

T +32 (0)474 21 56 08

www.nayestones.com
info@nayestones.com