Viliv brengt anti-allergische huidverzorging

Geüpdatet op 8 September 2016 door Claire
Viliv brengt anti-allergische huidverzorging

De Zwitserse dokter Felix Bertram is een gerenommeerd plastisch chirurg die voor zijn eigen huidkliniek op zoek ging naar efficiënte beautymerken. Omdat hij niet tevreden was met wat hij vond, stampte hij een eigen verzorgingslijn uit de grond.

Eigenlijk wilde Felix Bertram acteur worden, tot hij op zijn achttiende - vlak voor hij zou beginnen op de theaterschool - door een zwaar ongeval zes weken in coma lag. Weg levensdroom, al zorgde een van zijn dokters voor een nieuw plan. "Die man was mijn rolmodel. Hij behandelde iedere patiënt op zo'n persoonlijke manier, dàt wilde ik ook doen." Dus studeerde Felix voor traumachirurg, om daarna over te stappen op reconstructieve huidchirurgie. Vervolgens nam hij een kleine praktijk over vlakbij Zurich en toverde die al snel om tot de meest succesvolle huidkliniek van het land. En omdat hij geen geschikte producten vond voor zijn patiënten, startte hij ook met een eigen lijn die gebaseerd is op serums die elk één probleem aanpakken. "Op die manier kan je een gepersonaliseerde behandeling samenstellen." Zo is er bijvoorbeeld een serum dat verwijde poriën aanpakt, eentje dat verstevigend werkt en een egaliserende verzorging die inwerkt op pigmentvlekken. Al heeft hij ook crèmes en reinigers ontwikkeld in samenwerking met een Zwitsers Biotechnologisch bedrijf. Hij gebruikt geen stoffen die allergische reacties opwekken, dus geen parabenen of EDTA, en zo goed als geen parfum, zodat ook gevoelige huidjes niet reageren.

Je kan de producten van Viliv online kopen bij Mostert & Van Leeuwen. Het gamma begint bij 33€ voor een reiniger tot 87€ voor een anti-rimpel verzorging.

dancing products

Sappig detail

Nog een extra tip van de dokter voor een mooie, gezonde huid is iedere ochtend een vers sapje te mixen. Hij start de dag altijd met een groene smoothie, en verklapte ons zijn geheime recept. En we hebben het van dichtbij gecheckt: zijn huid ziet er fantastisch uit. Just what the doctor ordered!

Meer sapjesrecepten vind je op groenemeisjes.nl
Meer sapjesrecepten vind je op groenemeisjes.nl

Mix 1 mango, 1/2 komkommer, 1/2 avocado, 2 passievruchten, een handvol jonge spinazieblaadjes, een klein stukje verse gember, het sap van 1/4 limoen en 400 ml water. Werk af met chiazaadjes.