Daarom is Vivienne Westwood de coolste designer op deze planeet

Geüpdatet op 11 Februari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Daarom is Vivienne Westwood de coolste designer op deze planeetLONDON, ENGLAND - FEBRUARY 21: Dame Vivienne Westwood watches rehearsals ahead of her show during London Fashion Week Autumn/Winter 2016/17 at Royal College of Surgeons on February 21, 2016 in London, England. (Photo by John Phillips/Getty Images)

Omdat ze kan rappen én dat talent ten dienste van de planeet stelt! 

75 lentes jong en nog lang niet van plan om zich terug te trekken. Vivienne Westwood heeft niet alleen de touwtjes van haar eigen modehuis stevig in handen, ze blijft ook onverbeten ijveren voor een beter leefmilieu. De ontwerpster zorgde reeds voor heel wat stunts in haar strijd tegen de grote vervuilers -vorig jaar nam ze hoogstpersoonlijk vanuit een oorlogstank de woning van de Britse premier in het vizier- en stelt ook deze keer niet teleur, al pakt ze het wat vredelievender aan. In een onverwachte zet schakelt de punk koningin over op hiphop en brengt ze in samenwerking met landgenoot Mic. Righteous een rapnummer over de erbarmelijke staat van onze planeet.

In Be There roept ze onder het motto "intellectuals, unite!" -dat eveneens het thema van haar wintercollectie vormt- op tot meer bewustwording: "Everybody's talking, but only our maps give the complete picture. The ice is melting. Fracking releases tonnes of methane. Water is more precious than oil. Plastic kills the albatross." Westwood zou het gedicht zelf geschreven hebben en via via in de studio van Mic. Righteous zijn terechtgekomen. Het resultaat is een knaller van een nummer met een nog mooiere boodschap geworden. Je ontdekt het hier: