We love: de brillen op maat van opticien Ludovic

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
We love: de brillen op maat van opticien Ludovic

In tijden van industrialisatie en "made in China" blijft Ludovic Elens ons verrassen met de creatie van handgemaakte brillen.

In het tijdperk van de industrialisering en ‘made in China’ besliste Ludovic Elens om de weg van de ambachtelijke technieken in te slaan. Hij koos hiervoor een prachtige boetiek/atelier uit die hij in 2015 opende op de Zavel. Deze jonge ontwerper, die van edele materialen houdt, werkt met celluloseacetaat of met buffelhoorn uit Azië voor de brillen die hij volledig zelf met de hand maakt.

lunetier-1

Het resultaat van deze ambachtelijke knowhow, die uniek is in België, zijn de brillen op maat met de naamstempel van hun drager. Hij heeft ook een prêt-à-portercollectie zonnebrillen en klassieke brillen die aansluiten bij de standaard verlangens en gelaatstrekken.

lunetier

Materialen, vormen en details: de mogelijkheden van zijn creaties zijn niet alleen eindeloos; ze zijn ook synoniem van een traditie. Kennismaking met de klant, opnemen van maten, schetsen, prototypes, fabricage, vormgeving, polieren, passen, afstellen. Het resultaat ligt in meesterschap, schoonheid en passie die een leven lang kunnen meegaan.

  • Open dinsdag tot zaterdag van 11 tot 18.30 uur Zondag van 11 tot 16 uur en volgens afspraak

Ernest Allardstraat 14, 1000 Brussel / T +32 (0)2 540 21 01

www.lunetierludovic.be
info@lunetierludovic.be