Bommetje: het Harry Potter toneelstuk wordt straks verfilmd

Geüpdatet op 15 Februari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Bommetje: het Harry Potter toneelstuk wordt straks verfilmd

Howley Moly Weasley! 

Geen mop, geen gerucht, wel bikkelharde feiten uit de mond van Harry Potters advocaat. Nu ja, uit de mond van de Ierse advocaat Brian Conroy, die via zijn connecties toegang heeft tot een databank van handelsmerken. Daarin spotte hij een applicatie vanwege Warner Bros om de rechten op Harry Potter And The Cursed Child, het langverwachte toneelstuk dat momenteel in Londen loopt, te verwerven. 1+1=2: WB heeft filmplannen voor Harry Potter en zijn vriendjes (en hun kindjes, want ze zijn ondertussen volwassen)!! H.O.E.R.A!!!

Hoe dan ook, JK Rowling zelf probeert een domper op de feestvreugde te zetten. De auteur ontkent het nieuws in alle talen en probeert de aandacht op de aanstormende spin-off trilogie Fantastic Beasts te vestigen.

Schermafbeelding 2016-07-19 om 13.13.32

Een zet waarmee ze zichzelf ongewild verraadt: uiterààrd willen de filmbonzen dat het nieuws over de nieuwe film nog even onder de radar blijft, eerst moet de promo van de drie Fantastic Beasts prenten nog worden volbracht. Eens de eerste van dat rijtje, gepland voor dit najaar, echter uitkomt, mag je je aan een officiële aankondiging verwachten. In afwachting van dat goede nieuws kijken we ook uit naar het Cursed Child boek, en uiteraard het toneelstuk zelf -waarvoor we nog steeds geen kaartjes wisten te bemachtigen....

Wie wil weten hoe de Potter gang er 18 jaar na het laatste boek uitziet -je weet dat je wil kijken!- ontdekt dat hier.

Omdat al dat wachten op den duur onmenselijk wordt, trakteren we je graag op een spoiler van formaat -serieus, hij is gigantisch!- over het nieuwe verhaal. Hint: het heeft iets met Hermione te maken.