De hilarische reden waarom ook jij voor het nieuwe Pokémon zal zwichten

Gepubliceerd op 11 Juli 2016 door Isabelle Vander Heyde
De hilarische reden waarom ook jij voor het nieuwe Pokémon zal zwichten

Gotta catch em all!!!

Tijd om onze nineties obessie voor everything poké een nieuwe boos te geven. Sinds de kleurrijke beestjes hun intrede deden, hebben wij een zwak voor Pikachu en de zijnen, voor pokéballs en de pokédex -een soort smartphone waarmee Ash Ketchum zijn eigen collectie gevangen Pokémons kon beheren.

Schermafbeelding 2016-07-11 om 13.55.47

Blijkt nu dat je eigen GSM ook een pokédex kan worden! Met de nieuwe app Pokemon Go kan je dankzij de augmented reality techniek in de echte wereld de vechtgrage beestjes vangen en trainen. Al moet je er wat voor over hebben natuurlijk: je vindt ze niet zomaar voor je huis op de stoep. In Amerika, waar de app al een dikke week geleden werd gelanceerd, schuimen duizenden gebruikers ondertussen de straten af op zoek naar een Pokémon. Wil je een waterpokémon? Dan ga je best ook écht in de buurt van een rivier of riool speuren. Op zoek naar een Jigglypuff? Dan moet je bij een theater zijn, wihiii... Er bestaan ook hotspots, waar je extra veel kans hebt om er te spotten en om speciale, virtuele hulpinstrumenten te scoren. In de Gyms, opnieuw toevallige plekken in de echte wereld, kan je medespelers uitdagen voor een live duel.

Bijzonder aan dit spel is dus dat je het niet vanuit je luie zetel kan spelen, maar er echt op uit moet trekken om mee te zijn. Voorlopig vallen er "maar" 150 Pokémons te vangen en trainen, maar dat aantal zal in de nabije toekomst worden uitgebreid. Zomerhype alert!

Ondertussen leverde het al veel absurde situaties op. Ontdek hier hoe Pokémons al opdoken aan het front, tijdens een beboeting of in de bevallingskamer:

De app is binnen enkele dagen ook in België beschikbaar, stay tuned!