7 dingen die we wél leuk vinden aan Cristiano Ronaldo

Geüpdatet op 23 mei 2019 door ELLEFR
7 dingen die we wél leuk vinden aan Cristiano RonaldoLYON, FRANCE - JULY 6: Cristiano Ronaldo of Portugal celebrates the victory following the UEFA Euro 2016 semi-final between Wales and Portugal at Parc OL, Stade des Lumieres on July 6, 2016 in Lyon, France. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Afgelopen woensdag heeft Cristiano Ronaldo weer eens bewezen waarom hij tot een van toppers behoort wat voetbal betreft. Toch is de topvoetballer niet altijd even geliefd: “Hij is te veel bezig met zijn uiterlijk”, “Hij is te arrogant”, klinkt het vaak. Om hem een hart onder de riem te steken voor zijn EK finale deze zondag, zijn hier alvast 7 dingen die we wél leuk vinden aan Ronaldo! 

Lees ook: EK 2016: top 20 voetbal hunks

1/
1. Naast verschillende gouden schoenen, heeft Ronaldo ook een gouden hart.

cristiano ronaldogoed
© Kevin C. Cox

De topvoetballer geeft regelmatig terug aan goede doelen. Een hartverwarmend voorbeeld: in 2014 financierde hij de hersenoperatie van een 10 maand oude peuter. De geschoren strepen in zijn kapsel verwijzen naar de littekens van het jongetje.

2/
2. #Bodygoals

christiano-ronaldo-gq
© Ben Watts

Cristiano neemt zijn gezondheid serieus en hier zijn we hem heel dankbaar voor! In 2014 werd  de voetballer door Men’s Health uitgeroepen tot de meest fitte man ter wereld. Zoiets kan je alleen maar bewonderen, toch?

3/

3. Zijn passion for fashion.

Cristiano ronaldo fashion

Hij spendeert zijn tijd grotendeels in een voetbalshort, maar naast het veld weet Cristiano ook hoe hij zich moet kleden! In 2013 lanceerde hij zijn eigen kledinglijn CR7.

4/

4. Hij is een echte family guy.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 09: Cristiano Ronaldo and son Cristiano Ronaldo Jnr attend the World Premiere of "Ronaldo" at Vue West End on November 9, 2015 in London, England. (Photo by Karwai Tang/WireImage)

Niets is aantrekkelijker dan een man die goed zorgt voor zijn kinderen en Ronaldo is helemaal verzot op zijn zoontje. De voetballer voedt zijn mini-me helemaal in zijn eentje op en we moeten toegeven dat hij zijn job goed doet. Cristiano Jr. is duidelijk een hartenbreken in wording!

5/

5. Ronaldo de ridder.

cristiano ronaldo ridder

Cristiano is niet alleen de kapitein van Portugal, maar is inmiddels ook gekroond tot Ridder in de Orde van Prins Henry. Deze titel heeft hij te danken aan zijn status als wereldatleet, waarmee hij een grote bijdrage heeft geleverd aan de uitstraling van zijn land.

6/

6. Hij heeft zijn eigen museum.

cr museum

Wat doe je als je trofeeënkast overloopt? Ronaldo loste dat probleem op door zijn eigen museum op te richten. Het museum, dat CR7 gedoopt werd, bevat allerlei objecten die gelinkt zijn aan Ronaldo’s leven: zijn gouden bal van 2008, zijn ontelbare prijzen en verschillende foto’s en filmpjes. Het pronkstuk van de collectie is echter een twee meter hoog wassen beeld van Ronaldo zelf.

7/

7. De man is gewoon goed.

cristiano ronaldo

Je kan Ronaldo’s voetbaltalenten niet ontkennen. In zijn 6 jaar bij Real Madrid heeft hij maar liefts 300 goals weten te scoren! Numbers don’t lie.

Wij wensen hem deze zondag alvast veel succes!