Heeft superfood ook superkrachten?

Geüpdatet op 20 Februari 2018 door ELLE België
Heeft superfood ook superkrachten?

Van bosbessen en granaatappels over pure cacao tot chiazaadjes en spirulina, superfood gaat over de tongen en is ook een hot item in de media wanneer het gaat over voeding of gezondheid.

Wat is dat nu precies, superfood?

Een officiële definitie is er niet, maar onder superfood verstaan we natuurlijke voedingsmiddelen die uitzonderlijk veel voedingsstoffen bevatten: vitamines, proteïnen, mineralen, antioxidanten, enzymen, vezels, essentiële vetzuren … Voedingsmiddelen dus die bijzonder geschikt zijn om tegemoet te komen aan onze voedingsbehoeftes.

Composition_packagings_V3_ok

Superfood en onze eetgewoontes

Dat ons eten vandaag steeds minder voedingswaarde heeft en niet meer alle voedingsstoffen aanlevert die we dagelijks nodig hebben, is een feit. Wat niet betekent dat je, wanneer je superfood eet je, je slechte voedingsgewoontes niet meer hoeft aan te passen. Het is nog altijd sterk aanbevolen om meer groenten en fruit te eten, en daarbij veel te variëren tussen de verschillende soorten. En om geraffineerde, getransformeeerde, geïndustrialiseerde, overbewerkte en zoete voedingsmiddelen te vermijden.

Superfood is dus ideaal om je voedingspatroon aan te vullen en je energie een boost te geven. Je mag ze onbeperkt en aan één stuk door consumeren. Een inname op lange termijn is trouwens sterk aan te bevelen als je optimaal van al hun positieve eigenschappen wilt genieten. Voeg ze dus gerust toe aan je smoothies, ontbijtgranen, salades, sauzen of zelfgemaakte desserts.