Dit mag je verwachten van Kenzo x H&M

Geüpdatet op 14 Februari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Dit mag je verwachten van Kenzo x H&M

Bommetje in modeland: H&M doet het dit najaar met niemand minder dan Kenzo! Wie is Kenzo eigenlijk en wat mogen we van de aanstormende collab verwachten?

Een beetje modegeschiedenis: Kenzo werd in 1970 onder naam Jungle Jap uit de grond gestampt door de Japanse Kenzo Takada. De man kwam vers overgevlogen uit het land van de rijzende zon en besloot het modelandschap op te schudden met een mix van Parijse chic en levendige Aziatische invloeden. Hij maakte daarmee deel uit van de Japanse garde die de komende decennia het modetoneel zou overheersen, naast onder andere Issey Miyake, Rei Kawakubo, and Yohji Yamamoto. Zijn handelsmerk? Sweaters met kimono mouwen, brede hoepeljurkjes, geklede pyjama looks en geprinte jeans. Na tien jaar was het tijd voor een naamsverandering en werd het label tot Kenzo omgedoopt. Door de jaren heen werd het aanbod van het huis -oorspronkelijk enkel vrouwenmode- uitgebreid met mannen-, kinder-, deco-, en cosmetica collecties. Sinds 2011 staat het Californische duo Humberto Leon en Carol Lim aan het roer, zij gaven de bestaande Parijs/Japanse stijl een Amerikaanse twist en combineren het erfgoed van het label met pop invloeden -bekijk hier even hun waanzinnig mooie Jungle Book collectie. Het blijft gissen naar wat ze exact in petto hebben voor het H&M-project, maar als ze, net als de designers die hen voorgingen als gastontwerpers voor de Zweedse keten, hun eigen archieven induiken en iconische looks heruitvinden, zou de collectie er wel eens zo uit kunnen zien:

1/

Geen Kenzo zonder tijger! Iets zegt ons dat de razend populaire tijger sweater (of een variant daarop: waarom geen sweater dress?) straks in de H&M rekken ligt.

Kenzo klassiekers H&M iconisch 4

2/

Surrealistische details zijn een constante in het werk van Kenzo, H&M zal er ongetwijfeld geen uitzondering op vormen.

Kenzo klassiekers H&M iconisch 3

3/

Enkele jaren geleden sloegen Leon en Lim de handen in elkaar met de Blue Marine Foundation, een organisatie die de gevaren van overvissing en de vervuiling van de zeeën bestrijdt. Dat resulteerde al in een mooie collectie die onder het motto #NoFishNoNothing volledig aan het marine thema gewijd was, de collab met H&M is de gedroomde kans om dit mooie project nog maar eens in de kijker te zetten.

Kenzo klassiekers H&M iconisch 1

4/

Prints prints prints! Uitzinnige motieven, bij voorkeur bloemen, zijn sinds het prille begin het handelsmerk van Kenzo, niet voor grijze muizen...

Kenzo klassiekers H&M iconisch 5

5/

We dromen van onze eigen Kalifornia Bag...

Kenzo klassiekers H&M iconisch 2

6/

Natuurlijk mag ook de kimono, trouw aan de Japanse roots van het huis, niet ontbreken.

Kenzo klassiekers H&M iconisch 8

7/

Vergeet ook het (oversized) kostuum niet, lekker androgyn en toch razend sexy.

Schermafbeelding 2016-05-26 om 13.44.55

8/

Graag zien we al dat moois ook op een hoge platformschoen -pretty please, Kenzo?...

F651SL400F80.AG_A_01

9/
Last but not least: Kenzo staat bekend om haar enthousiaste gebruik van verschillende materialen. Mesh, neopreen, fluweel,  jaquard, molleton, zijde,...; je vindt het allemaal in de mix!

Schermafbeelding 2016-05-26 om 13.29.07