Kim Kardashian is contouring moe

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Kim Kardashian is contouring moeCAP D'ANTIBES, FRANCE - MAY 17: Kim Kardashian attends the De Grisogono Party at the annual 69th Cannes Film Festival at Hotel du Cap-Eden-Roc on May 17, 2016 in Cap d'Antibes, France. (Photo by Anthony Ghnassia/Getty Images)

Kim Kardashians dagen als Contouring Queen lijken geteld. De realityster gooit het vanaf nu liever over een iets - maar toch niet helemaal - subtielere boeg.

Hendrik Conscience was de man die zijn volk leerde lezen, Kim Kardashian leerde haar volgers 'contouren'. Haar indrukwekkende jukbeenderen, smalle neus en een mooi gedefinieerde kaaklijn: Kim K schrijft haar picture perfect looks al jaren toe aan strategisch geplaatste lichtpunten en schaduwen. Een occasionele naald of nosejob kwam er volgens het beautyicoon niet aan te pas. Want bereik je met een beetje slim contouren niet hetzelfde resultaat?

LEES OOK: Strobing is het nieuwe contouring

Niet meer voor lang  want ondanks de immense populariteit van de make-uptechniek lijkt het tij stilaan te keren. De reden? Kim heeft het helemaal gehad en geeft haar glam squad tegenwoordig steeds vaker de opdracht haar gezicht te 'nontouren', ook wel beter bekend als 'strobing'. 'Een natuurlijk uitziende huid met minder make-up', liet Kim zich onlangs ontvallen in Londen. 'Ik probeer minder make-up te dragen, mijn man verkiest een meer natuurlijke look.' Nu moet je wel weten dat 'natuurlijk' in de wereld van de Kardashians een rekbaar begrip is. Verwacht Kim dus niet meteen zonder de koninklijke behandeling van haar make-upteam op een rode loper. En voor een afscheid van een gecontourde neus is Kim ook nog niet meteen klaar. 'Mensen denken vaak dat ik een neuscorrectie onderging maar het is gewoon make-up'.

Out with the old...

KimKcontouring

...and in with the new

KimKardashian-strobing