ELLEWORKOUT: Verbeter je concentratie

Gepubliceerd op 22 Mei 2016 door Christin Ho
ELLEWORKOUT: Verbeter je concentratieSAMSUNG CSC

Yoga is veel meer dan de lotushouding en op je hoofd staan! Iedere maand deeltMouniraBazzi van Living Yoga een eenvoudige yogatip die je leven nog iets fijner zal maken. Deze maand: Word flexibeler en leniger.

Mounira Bazzi heeft haar eigen yogastudio ‘Living yoga‘ in hartje Antwerpen en ze organiseert ook regelmatig bijeenkomsten op prachtige locaties in de Koekenstad. Denk aan: het Paleis op de Meir, de Stadsfeestzaal, het MuHKA en Park Spoor Noord.

“De poses die ik wil tonen, zijn zeker niet bedoeld om je het hoofd over te breken. Ik wil dat elke pose je helpt om met moed, evenwicht en kracht van het leven te genieten. Die kracht vind je vanzelf wanneer je jouw lichaam met liefde en respect behandelt,” zegt Mounira.

Heb je schrik van bizarre standjes of kan je je lichaam niet in alle mogelijke bochten wringen? Geen nood, daar draait yoga niet om. “Onthoud dat er geen ‘one size fits all’ manier is om aan yoga te doen. Als je je oncomfortabel voelt met een overgang of variatie, pas het aan naar wat goed voelt voor jou,” benadrukt Mounira.

Zijwaarts planken om je concentratie te verbeteren

Stap 1

ELLEWORKOUT: Verbeter je concentratie - 1
Foto: Vincent Van Reusel 

Neem de neerwaartse hond pose aan.

Stap 2

SAMSUNG CSC
Foto: Vincent Van Reusel

Draai je lichaam en steun op je linkerarm. Strek je linkerbeen en vorm een rechte hoek met je rechterbeen. Leg je rechterhand in de zij om je evenwicht te zoeken en te behouden.

Stap 3

SAMSUNG CSC
Foto: Vincent Van Reusel

Kijk omhoog en strek je rechterhand. Herhaal aan de andere kant van je lichaam.

Volg Mounira Bazzi van Living Yoga op  Facebook