Levende accessoires kaarten dierenleed aan

Gepubliceerd op 11 Mei 2016 door Laure Vandendaele
Levende accessoires kaarten dierenleed aan

De bezoekers van deze pop-upstore zullen in het vervolg wel twee keer nadenken voor ze hun oog op op een handtas in alligatorleer laten vallen.

De Aziatische tak van dierenrechtenorganisatie Peta richtte een wel heel bijzondere pop-up store in. Op het eerste gezicht was er niets vreemds te bespeuren aan de handtassen, portefeuilles en jasjes in exotisch leder maar potentiële klanten die de spullen van dichterbij inspecteren, stonden voor een hele verrassing. In plaats van een chique voering kregen ze immers het kloppend hart van een nog levende krokodil of de ingewanden van een alligator te zien. Shoppers die de lederen handschoenen pasten, hingen nadien onder een laagje (vals) bloed.

Met deze 'Behind the Leather'- campagne wil de organisatie benadrukken dat het vervaardigen van deze accessoires en kledingstukken met heel wat dierenleed gepaard gaat. Vaker dan niet worden slangen, alligators en krokodillen levend gevild om uiteindelijk als peperduur kledingobject te eindigen. De vraag naar exotische dierenhuizen kost jaarlijks het leven van miljoenen slangen, alligators, zeehonden, zebra's en andere dieren.

 

Bron: Peta.org.uk