Waarom Khloé haar lichaam fotoshopte

Gepubliceerd op 10 Mei 2016 door Elise
Waarom Khloé haar lichaam fotoshopte

Remember de heisa rondom Khloé's gefotoshopte gym selfie op Instagram? Drie maand later legt Khloé openlijk uit hoe de vork nu echt in de steel zit... 

Bakken kritiek kreeg ze over zich heen, maar nu pas spreekt Khloé uit de biecht.

ELLEs Crime Scene Investigation: 

khloe-photoshop
Bewerkte versie

Spot jij de fotoshop fail? De kromming in de deurlijst wijst - aldus enkele oplettende volgers - duidelijk op het gebruik van fotoshop.

Khloé reageerde onmiddellijk op de opschudding door de originele onbewerkte foto te posten met het onderschrift: "Als haten calorieën zou verbranden, hoe afgetraind zouden jullie dan wel niet zijn? Oh en... Namasté".

Auto-ongeluk

Afgelopen week - drie maanden na datum - komt Khloé terug op de historie en licht ze openlijk toe waarom ze de foto bewerkte in de eerste plaats. En die reden ligt gevoeliger dan je zou denken:

"Ik herinner me het alsof het gisteren was. Ik reed in een kleine Mercedes over het kruispunt van Ventura Boulevard en Coldwater Canyon, toen een andere auto het stopteken negeerde. De klap was enorm. De Mercedes werd tot een wrak herleid. Ik droeg uiteraard een veiligheidsgordel, maar het riempje zat onder mijn oksel. Mijn hoofd en bovenbenen vlogen door de voorruit en mijn benen bleven vaststeken onder het stuur". Volgens E online onderging Khloé enkele reconstructieve chirurgische ingrepen en moet ze sindsdien een brace dragen tijdens het sporten.

khloe-kardashian-abs-instagram-compressed
Onbewerkte versie

Gespierde bovenbenen

'Telkens ik een foto post van mijn benen op Instagram, kreeg ik commentaar over hoe akelig mijn knieën eruit zien. Mijn rechterbeen is een vijf centimeter smaller dan mijn linker, omdat mijn spieren beschadigd werden en nooit teruggroeiden.

Hieraan voegt ze toe: "Ja ik gebruikte Fotoshop, maar enkel om mijn slanker been dikker te maken zodat het zou matchen met mijn andere been. In tegenstelling tot wat iedereen denkt wil ik net stevige, gespierde bovenbenen.

Moedig van Khloé om zoiets persoonlijks en pijnlijks te delen. De gruwelijke ervaring verklaart duidelijk waarom ze een beeld van zichzelf zou bewerken.

Niet dat ze zich moest verantwoorden over haar photoshop gedrag. We kunnen ons enkel inbeelden hoe vermoeiend het moet zijn om 24/7 onder de radar te zijn, en jezelf foutloos te willen presenteren, kan verleidelijk zijn. Trouwens, in een cultuur waar slechts één bepaald soort lichaam wordt geadoreerd en waarin perfectie gelijkstaat aan symmetrie, bezwijken veel mensen voor Photoshop. Zelfs de beroemde Khloé Kardashian is er niet immuun voor en voelt de druk om er de hele tijd vlekkeloos uit te zien.