Bizarre trend: voet contouring

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Bizarre trend: voet contouring

Er komt maar geen einde aan de lijst van lichaamsdelen die je kan contouren. Na je buik, nek, decolleté, billen en benen kan je nu ook je voeten accenturen.

De beautywebsite Live Glam ("voor make-up artists, door make-up artists") kwam met het idee op de proppen om je voeten te contouren, voor een optisch slankere en sierlijke voet.

In de video wordt een donkere shade op de tenen aangebracht om een nieuwe botstructuur te faken. Wanneer je het product hebt geblend (hier met een sponsje), wordt de 'look' afgewerkt met een highlighter.

Toch is niet iedereen overtuigd van deze nieuwe beautytrend. Velen vinden het een "WTF trend" die in no time weer zal overwaaien. "Het is te veel werk en je ziet bijna geen verschil tussen de 'voor en na'-foto" luidt één van de comments. Oordeel alvast zelf:

gallery-1462204401-footcontouring

Is het écht nodig om jouw voeten te gaan contouren? Wij denken alvast van niet. Wie heeft hier tijd voor? En het brengt toch enkel op wanneer je open schoenen draagt in de zomer. Maar dan nog: contouren + warme temperaturen... Ga gewoon even langs de pedicure voor mooie voetjes!

LEES OOK: Hoe contour je jouw gezichtsvorm het best? en Shopping: de essentials voor contouring

(Sarah Van Damme)