Interview: het MET gala volgens Ciara

Gepubliceerd op 4 Mei 2016 door Isabelle Vander Heyde
Interview: het MET gala volgens CiaraNEW YORK, NY - MAY 02: Ciara attends the "Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala at Metropolitan Museum of Art on May 2, 2016 in New York City. (Photo by John Shearer/Getty Images)

Opvallende verschijning op het MET gala eerder deze week: Ciara en haar customized H&M look. Niet alle sterren grijpen naar grote modehuizen voor hét rode loper event van het jaar, zo blijkt, Ciara ging bij H&M aankloppen. De zangeres licht haar keuze en red carpet essentials toe: 

Wat vind je van je look vanavond?

Ik ben dol op mijn outfit, het heeft futuristische, metallic kettingen en enkele strategisch geplaatste diamanten om het extra „pop” te geven. Wat ik er leuk aan vind, is dat ze mooi mijn lichaam volgen als ik beweeg.

Hoe was het designproces met H&M?

Ik mocht in samenwerking met het team mijn jurk ontwerpen en dat is fantastische verlopen. Het is echt een leuk team en ik vind dat we echt een topresultaat hebben bekomen. Het voelt voor mij echt speciaal om dit vanavond te mogen dragen.

Wat maakt het MET gala zo bijzonder?

Het is elk jaar opnieuw uitkijken naar het thema! Voor mij is het MET een leuke manier om eens extra brutaal te zijn in mijn kledingkeuzes én natuurlijk is het super om mijn vrienden van over de hele wereld terug te zien.

Wat vind je van het thema dit jaar - „Manus x Machina – Fashion in an Age of Technology”? 

Extreem cool, we leven in een snel evoluerende wereld en ook het modelandschap blijft niet achter, dat vind ik erg spannend.

Hoe zou je in het algemeen je stijl op de rode loper beschrijven?

Wel dat hangt af van het event in kwestie, maar er zal altijd wel wat „tomboy chic” in verwerkt zijn.

Wat is jouw advies voor de perfecte rode loper look?

Tegenwoordig haal ik veel inspiratie bij de jaren negentig. Mode was toen er minimalistisch en je kon écht nog statements maken. Less is more, dat is toch een beetje mijn motto.

 

Ontdek hier de volledige look: