BIZAR: de pizzabal

Geüpdatet op 18 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
BIZAR: de pizzabal

Schuif je voeten onder tafel voor een bom van een pizza!

We houden van pizza zoals ook The Turtles van pizza houden. We houden van pizza in alle vormen en maten (maar met een lichte voorkeur voor 'large') en ook wat toppings betreft zijn we bijzonder open van geest (ananas én ansjovis, waarom niet?). Maar toen we de pizzabal op het internet zagen passeren, was de drang om meteen de dichtstbijzijnde pizzakoerier op te trommelen verrassend klein. Want geef toe: hoewel fascinerend ziet zo'n pizzabal er vooral 'gross' uit. Spectaculair wanneer hij in brand staat, maar toch onsmakelijk. Erg aantrekkelijk is zo'n uit de kluiten gewassen deegbal immers niet.

Toch spoelt de initiële golf van misselijkheid snel weg wanneer je begrijpt dat het niet om een daadwerkelijke deegbal maar om een soort van in een bol geboetseerde, ordinaire pizza gaat. Een beetje zoals een met papier-maché beklede ballon: hol vanbinnen en krokant aan de buitenkant.

De kans dat je zelf je tanden in een bommetje van een pizza kan zetten, is eerder klein. De geflambeerde bal wordt vooralsnog enkel geserveerd in The Place, een restaurant in Seoul. Uiteraard houdt niets je tegen om zelf een huisgemaakte pizza in een extra deeglaag te verpakken. Al raden we je aan om dat flamberen enkel aan de pro's over te laten.