Schokker: dit gebeurde in de nieuwe Game of Thrones

Gepubliceerd op 2 Mei 2016 door Isabelle Vander Heyde
Schokker: dit gebeurde in de nieuwe Game of Thrones

Spoiler alert! 

Opschudding alom in de fanbase der Zeven Koninkrijken. Gisteren ging de tweede aflevering van het zesde Game of Thrones seizoen in première en dat zorgde wederom voor schokgolven. Jon Snow, de man wiens leven al één jaar aan een zijden draadje hangt, speelde er een belangrijke rol in.

Voor de leken: Game of Thrones is een serie over draken en zombies, ridders en gemene koninginnen, waarin àl je favoriete personages het loodje leggen. Een lot dat ook voor überfavoriet Jon Snow leek weggelegd -de donkere ridder die sinds vijf seizoenen de wacht houdt op een ijsmuur, maar die we om één of andere reden toch geniaal leuk vinden. In de laatste aflevering van seizoen vijf werd hij door een stelletje idioten collectief neergestoken, waarna De Wereld zich terugtrok in diepe rouw.

Ook deze tragische TV-personages lieten het leven, zucht...  

De voorbije twaalf maanden werd er ook druk gespeculeerd over wat volgen zou. Bleef Jon morsdood zoals zijn noodlottige voorgangers, of zou hij met dank aan een knap staaltje zombie- of drakenmagie herrijzen? Dat laatste is bij deze uitgekomen! Hoe? Melissandre, de sexy doch doodenge vuurheks, pompt na enig aandringen van Ser Davos de Uienridder -de man met de meest onnozele naam uit de reeks- weer leven in het lichaam van knappe Jon. Die laatste opent zijn ogen en snakt naar adem, einde aflevering. Bam!

Zal Jon nog steeds dezelfde zijn? Herinnert hij zich straks nog zijn missie tegen de Whitewalkers? Beslist hij dan toch eindelijk zijn vader te wreken? Zal zijn haar nog steeds krullen? Wordt hij een hersenloze zombie?

Zoveel vragen, opnieuw zeven dagen afwachten...

Ondertussen houden we je zoet met deze 15 fun facts over de actiereeks.