Kate Middleton voor Vogue

Gepubliceerd op 1 Mei 2016 door ELLE België
Kate Middleton voor VoguePrince William, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge visit Denbigh in North WalesFeaturing: Catherine, Duchess of Cambridge Where: Denbigh, United Kingdom When: 20 Nov 2015 Credit: WENN.com**Not available for publication in France**

Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, schittert op de cover van de Britse Vogue. Ze doet dat ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van het blad. Het is de eerste keer dat de Britse prinses poseert voor een modeblad.

Kate zoals we haar nooit eerder zagen, dat is hoe Vogue de prinses wil voorstellen in het juninummer. Omdat het magazine dit jaar 100 jaar bestaat, ging het een samenwerking aan met de National Portrait Gallery in Londen. Kate zet zich sinds 2012 in voor deze organisatie, waardoor de stap om haar te vragen niet erg groot was.

De Britse fotograaf Josh Olins nam de foto's voor zijn rekening en het resultaat mag er zijn. Kate schittert in casual kledij in een landelijke omgeving. Hoofdredactrice Alexandra Shulman is dolblij: "Ik ben verheugd dat de hertogin met ons en de National Portrait Gallery wilde samenwerken. Het resultaat van die unieke samenwerking is een hulde aan ons honderdjarig bestaan en een passend eerbetoon aan een jonge vrouw wiens voorliefde voor fotografie en het platteland bij iedereen bekend is."

De twee foto’s, die gemaakt zijn in januari, komen ook in het London’s National Portrait Gallery te hangen waar deze maand een tentoonstelling plaatsvindt ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van Vogue.

(Sarah Van Damme)