Reinig je huid met een stift

Geüpdatet op 16 May 2019 door Laure Vandendaele
Reinig je huid met een stift

Weg met sponsjes, reinigingstoestellen of wattenschijfjes, vanaf nu reinig je je gezicht met een cleansing stick. En die verwar je maar beter niet met je deostick.

Alweer bereikt een huidverzoringsproduct met roots in Korea het Europese vasteland. Nadat we eerder de BB cream, sheetmaskers en cushion foundations aan onze beautyrituelen toevoegden, lijkt het erop dat we binnenkort nog een plaatsje vrijmaken voor de laatste toevoeging uit de K-beautycollectie: de cleansing stick. Deze compacte stift die veel weg heeft van een stuk zeep in een stick deodorant maar tjokvol natuurlijke bestanddelen zit, beweeg je met circelvormige bewegingen (bevordert de bloedcirculatie, hello glow!) over een nat gezicht. Masseer het product zachtjes in de huid en spoel nadien af met lauw water.

cleansing stick
Miracle Rose Cleansing Stick, 25 euro

De Miracle Rose Cleansing Stick van het Koreaanse merk SU:M37 groeide sinds de lancering uit tot een skincare favoriet en cultproduct. De stick is gemaakt  van gefermenteerde Damascusroos (met stukjes rozenblaadjes voor een natuurlijk exfoliatie) en reinigt de huid op een zachte manier waardoor hij geschikt is voor alle huidtypes. De compacte structuur van het product zorgt ervoor dat een cleasning stick ideaal is om mee te nemen op reis. Geen gedoe met plastieken tasjes en geen risico op een verpaste reisgarderobe dankzij een uitgelopen tube 'face wash'.

Ook het van oorsprong Japanse huidverzorgingsmerk Boscia (bekend om hun Konjac Cleansing Sponges) heeft een cleansing stick in het gamma. De Charcoal Deep-Pore Cleansing Stick verwijdert vuil, olie en onzuiverheden en is een perfecte cleanser voor wie last heeft van een eerder vette huid.

cleansing stick, boscia
Charcoal Deep-Pore Cleansing Stick Treatment, 25 euro